Від цукерок — до планшетів: про що мріють у листах до Миколая сучасні діти

Крізь снігові намети до нас наближається чудове зимове свято, яке вшановує християнського святого — Миколая Чудотворця. У нього ми вчимося милосердю і співчуттю, бо Святого Миколая вважають покровителем дітей, помічником бідних у скруті та опікуном воїнів, водіїв та подорожуючих.
У ніч із 18 на 19 грудня він розносить подарунки, тож зранку кожен поспішає зазирнути під подушку і побачити там «привіт». Про це мріють малеча, дорослі і, навіть, неслухи, котрим хоч і «світить» різочка, але вони все ж сподіваються на те, що таки отримають подарунок.
Із Західної України до нас прийшла традиція напередодні свята писати Миколаєві листа, в якому діти розповідають про свої мрії та вчинки. І ось приємний сюрприз — у редакцію нашої газети «Звягель» надійшли листи від маленьких мрійників-першокласників. Вони щойно навчилися писати і вже написали свого першого щирого листа.
Колектив редакції вирішив полегшити роботу Миколаю і надрукувати дописи малечі. Віримо, що у небесній канцелярії нашу газету читають і усі прохання виконають. Нехай обов’язково здійсняться усі дитячі мрії! І пам’ятайте: цього дня кожен із нас має можливість подарувати іншому диво.

  • Дорогий Миколаю! Принеси мені, будь ласка, колечко, рожевий браслет, багато цукерок, книжечку, іграшку і теплі колготи.


Оля Заєць

 

  • Святий Миколаю! У минулому році я була слухняною дівчинкою. А ще я стала першокласницею, тому іграшок не принось. Принеси мені цікаву енциклопедію, зошити, олівці і багато цукерок. Але найбільше я хочу телефон, щоб водити пальцем. Якщо в тебе вистачить грошей, — я буду рада. І принеси щось моїй маленькій сестричці Настуні, якій 11 місяців.


Аня Фіщук

 

  • Дорогий Святий Миколаю! Мені 6 років. Я навчаюся в 1-В класі, граю на піаніно, допомагаю мамі та бабусі. Будь ласка, подаруй мені нову ляльку Монстерхай! І щоб усі були здорові!


Даша Янчук

 

  • Святий Миколаю! Моя мрія — відкрити школу для котиків. У мене є вчитель Рижик, а парти — немає. Тому прошу тебе допомогти. Тваринкам теж треба бути розумними і вчитися, як дітям. А ще подаруй мені іграшку Монцуно. Дякую!


Владик Климчук


  • Дорогий Святий Миколаю! Мене звати Катя. Мені шість років, я вчуся у першому класі і увесь рік була слухняною дівчинкою. Вдома я — слухняна і гарно вчуся. Приходь до мене з подарунками! Дякую.



  • Добрий день, Миколаю! Принеси мені, будь ласка, пазли. Моєму татові і мамі подаруй здоров’я. А мені — ще планшет. Дякую.


Ваня Бортник

 

  • Любий Святий Миколаю! Принеси мені бінокль справжній, щоб я могла дивитися на зорі. А ще — пісочний годинник.


Мар’яна Брюханова

 

  • Святий Миколайчику! Подаруй мені, будь ласка, ляльку Барбі і гарну сумочку.


Віка Алексійчук

 

  • Святий Миколаю! Бажаю тобі щастя і здоров’я і хочу, щоб учні нашого класу були найкращими — добрими та слухняними.


Назарій Корнійчук

 

  • Дорогий Миколаю! Подаруй мені конструктор «Лего», як я тобі намалював. Дякую тобі!


Андрій Бучинський

 

  • Дорогий Святий Миколаю! У школі мені дуже подобається. Я вже вмію читати і писати, познайомилася з новими друзями. Святий Миколай, я слухаюся маму і тата, виконую всі домашні завдання і поради вчителя, але у вихідні хочу ще погратися. Тому прошу тебе подарувати мені ляльку Вінкс і конструктор «Лего». А я тобі обіцяю бути слухняною і розумною дівчинкою.


Катя Олександрук

Листи збирала Юлія КЛИМЧУК