Хроніка 4/2014

ПОРУШИВ ПРАВИЛА — ТРОЄ В ЛІКАРНІ
18 січня, близько 8 години, до чергової частини Новоград-Волинського МВ УМВС України в Житомирській області надійшло телефонне повідомлення від диспетчера швидкої допомоги про те, що на автошляху «Київ-Чоп» (232 км+200 м) сталася дорожньо-транспортна пригода.
Слідчо-оперативна група, яка виїхала на місце ДТП, встановила, що водій автомобіля «Фольксваген Кадді», мешканець м.Коростишів, рухаючись у напрямку м.Рівне, не впорався з керуванням і скоїв наїзд на перешкоду у вигляді транспортного огородження. Внаслідок аварії троє пасажирів, які перебували в іномарці, отримали тілесні ушкодження і були доставлені до травматологічного відділення Новоград-Волинського міськрайТМО.
ЗІПСОВАНИЙ ВІДПОЧИНОК
18 січня до міліції зателефонував мешканець міста і повідомив, що цього дня, близько 16 години, під час відпочинку у міському Парку культури і відпочинку, невідомий чоловік вихопив із рук у нього мобільний телефон марки «NОКІА 205 DS» і зник у невідомому напрямку.
Наразі проводяться розшукові заходи зі встановлення місцезнаходження викраденого майна та особи, яка скоїла кримінальне правопорушення.
РОЗШУКУЄТЬСЯ «МОБІЛЬНИЙ» КРАДІЙ
18 січня до чергової частини міліції із письмовою заявою звернувся студент 4 курсу Новоград-Волинського медичного коледжу і повідомив про те, що цього дня, близько 2 години, коли він знаходився в барі «Сан Санич», хтось із кишені його куртки викрав мобільний телефон марки «Nokia-5530».
Незабаром працівники міліції встановили, що в скоєнні даного кримінального правопорушення обгрунтовано підозрюється житель міста, котрий проживає по вул.Леваневського. Наразі проводяться розшукові заходи зі встановлення місцезнаходження даного крадія.
Микола МАРУСЯК, підготовлено за матеріалами Новоград-Волинського МВ УМВС у Житомирській області

ТРИЧІ СИДІВ ЗА НАРКОТИКИ І… НЕ ПОКАЯВСЯ
У ході проведення низки оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили, що 47-річний місцевий житель займається торгівлею наркотиками. Під час проведення санкціонованого обшуку у його помешканні було виявлено готовий «товар» та інгредієнти.
Наркотичну сировину «під­при­ємець» зберігав на балконі. Сховок він обладнав серед різного мотлоху. Саме там працівники міліції й виявили два поліетиленові пакети з вологою рослинною масою. Згодом експерти зазначили, що це — концентрат макової соломки. Тут же чоловік зберігав і пластикову 1,5-літрову пляшку, на третину наповнену готовим наркотичним засобом, та два медичні шприци із залишками опію.
За незаконне зберігання наркотичних засобів він тричі притягувався до кримінальної відповідальності. Та щоразу, звільнившись із місць позбавлення волі, брався за старе.
Нині триває розслідування. Законодавством за такі дії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років із конфіскацією майна.
Інна ВОВЧЕНКО, помічник начальника міліції, старший лейтенант

У ЖИТОМИРІ ЖОРСТОКО ПОБИТО ЛІДЕРА «ЄВРОМАЙДАНУ»
Цими днями жорстоко побили одного з лідерів житомирського «Євромайдану» Івана Фурлета. Це вже 17 випадок за 2 місяці. Жодного з нападників за цими випадками міліція сама не затримала.
RuporZT