Люди! Допоможіть взимку безхатькам

Сьогодні ніхто точно не може сказати, скільки в Україні безхатьків. Але їх — сотні тисяч. Чому ж люди стають бездомними? Причин є багато: когось вигнали з дому, хтось пішов із нього сам, у когось згоріло житло, у когось його відібрали…
Однак є соціальні служби, які намагаються бездомним допомогти, зарадити їхній біді. Чи не через це на базі служби охорони громадського порядку в 2009 році міська рада створила пункт соціальної допомоги для громадян, котрі перебувають у складних життєвих ситуаціях.
За словами Володимира Івановича Прокошина, начальника даної служби, для таких осіб є окрема кімната на чотири ліжка, облаштована кухня, проводиться цілодобовий медичний нагляд.
Минулого року за допомогою до пункту соціальної допомоги звернулося 18 безхатьків. На сьогодні тут перебувають два чоловіки: Олександр Мельник, у котрого в Городниці згоріла хата, всі документи, та звягельчанин Аркадій Хмельов. Останній лишився без житла, як він сказав, через якісь квартирні афери.
Але мають місце і проблеми в цій службі — бракує харчів, одягу. Насувають морози. Отже до пункту соціальної допомоги почнуть іти безхатьки. Тому пункт соціальної допомоги звертається до усіх, хто може допомогти харчами, теплою вдяганкою. Наприклад, Олександр Мельник, у якого згоріла хата, лишився майже без одягу. Ходить у тоненькій курточці. А надворі — зима. Тож, кому небайдужа доля таких людей, — відгукніться.
Пункт соціальної допомоги знаходиться по вулиці Івана Франка, 3 (з тильного боку міського відділу міліції).
Якщо є бажаючі допомогти безхатькам, але немає змоги прийти до пункту соціальної допомоги, то телефонуйте за номером: 5-30-20. Тоді працівники служби самі до вас приїдуть.
Микола МАРУСЯК