Хроніка 5/2014

ЩОСЬ КОМУСЬ ТРЕБА «ТОРЦЮВАТИ»
У період часу з 21 по 23 січня невідома особа проникла до приміщення сараю по вулиці Щорса і, викравши «торцовочну» пилу вартістю 2000 гривень, з місця вчинення злочину зникла. Крадія намагаються знайти міліціянти.
ЗАХОТІЛОСЯ ЇСТИ — ЗАЛІЗ ДО МАГАЗИНУ
У ніч із 24 на 25 січня невстановлена особа шляхом пошкодження пластикових дверей — розбиття скла на дверях приватного магазину «Айсберг», розташованого по вул.Червоноармійській, — проникла до приміщення і викрала продукти харчування та цигарки на загальну суму 1322 грн.
Проводяться заходи, направлені на встановлення особи, котра скоїла дане кримінальне правопорушення.
ЗЛОДІЇ У СПОРТЗАЛІ
25 січня, о 13 годині 30 хвилин, невстановлена особа, знаходячись у приміщенні кімнати для тренерів, що розташоване на другому поверсі Палацу культури імені Лесі Українки, з кишені куртки мешканця міста викрала його мобільний телефон марки «Нокія 5130» вартістю 500 гривень.
За даним фактом крадіжки проводиться перевірка.
ХТОСЬ «ДОБРЕ ПОСТАРАВСЯ»
У ніч із 26 на 27 січня невідома особа, перебуваючи по провулку 1-го Травня, шляхом зламу металевих петель дверей до гаража, який належить громадянину Ш., проникла всередину приміщення, звідки викрала механічну коробку швидкостей до автомобіля «ВАЗ-2109» вартістю 3000 гривень, електродриль іноземного виробництва вартістю 350 гривень, набір головок вартістю 110 гривень, набір ріжкових ключів вартістю 90 гривень, чим спричинили потерпілому матеріального збитку на загальну суму 3550 гривень.
На даний час працівники міліції проводять перевірку за даним фактом крадіжки.
Микола МАРУСЯК, підготовлено за матеріалами Новоград-Волинського МВ

КРАДЕНЕ МАЙНО ВИВОЗИВ НА САНЧАТАХ
Нещодавно працівники міліції затримали 40-річного місцевого жителя за підозрою у вчиненні крадіжок. Чоловік, обравши один із приватних секторів райцентру, пізньої пори проникав на чужі подвір’я та викрадав усе, що траплялось на шляху.
Як з’ясувалося, затриманий, блукаючи уночі вулицями міста, уважно розглядав домоволодіння, вибираючи ті, до яких можна проникнути швидко та без перешкод. Врешті цього разу обрав двоповерховий будинок, огороджений низьким парканом з металевої сітки.
Проникнувши на чуже подвір’я, чоловік одразу звернув увагу на чавунні батареї, що лежали на снігу. Знахідку завантажив на санки та, скориставшись хвірткою, вийшов із домогосподарства, тягнучи за собою важку поклажу.
Уранці крадіжку виявили господарі й зателефонували до міліції. Свіжі сліди від «транспорту» на снігу вказали правоохоронцям напрямок, у якому, ймовірно, і потрібно шукати злодія. У результаті оперативники міськвідділу встановили підозрюваного та повернули власникам їх речі.
На даний час розпочато досудове розслідування за частиною 1 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Дії підозрюваного караються позбавленням волі на строк до 3 років.
Інна ВОВЧЕНКО, помічник начальника міліції, старший лейтенант