Проти чемпіона світу не попреш!

Проти чемпіона світу не попреш!

Важко сперечатися із чемпіоном світу, особливо, якщо той піднімає вагу, що дорівнює шести (!) середньостатистичним мішкам із цукром. На жаль для звягельчан, Дмитро Дерябкін — не наш земляк, він — із Бучі, що під Києвом. Але, поряд із нашими силачами, він став учасником першого відкритого чемпіонату Новограда-Волинського зі станової тяги та жиму штанги лежачи, що відбувся минулої суботи у спортивному комплексі «Європа» за ініціативи представника федерації пауерліфтингу України у нашому місті, тренера Вадима ОМЕЛЬЧУКА.
Водночас і наші не пасли задніх. Двадцятирічна спортсменка з Городниці Вікторія Кручок стала переможницею відкритого «Кубка Звягеля» серед жінок у становій тязі. Вікторія підняла аж 140 кг, випередивши свою головну суперницю із Дніпропетровська на 35 кг.
«Пішла у спортзал, щоб покращити фігуру», — щиро відповідає на запитання про те, що підштовхнуло до занять спортом, студентка 4-го курсу Новоград-Волинського медичного коледжу.
«Планую і надалі тренуватися», — обіцяє дівчина, якій до першого місця в жимі штанги лежачи не вистачило всього 12,5 кг. У тій вправі представниця Дніпропетровська — дівчина з міцними біцепсами — виявилася сильнішою.
Чемпіонами турніру в жимі штанги лежачи серед новоград-волинців стали Павло Попов у категорії 82,5 кг із результатом 117,5 кг та Іван Шевчук у категорії 90 кг (вижав 137,5 кг).
Відзначимо також другі місця у цій вправі у Ольги Павлової, Олександра Шумила, В’ячеслава Явкачарова, Дениса Литвиненка, Владислава Філіповського, Вадима Левченка. Треті місця — у Андрія Гриценка, Антона Захарченка і Володимира Франта.
У змаганнях зі станової тяги, як уже зазначалося, абсолютним чемпіоном став спортсмен із Бучі. Втім, у окремих категоріях і звягельчани показали чудові результати. Зокрема, перші місця здобули Віталій Літвінов (категорія 67,5 кг), котрий здолав штангу вагою 175 кг, Владислав Філіповський (категорія 82,5 кг) із результатом 200 кг.
У призери в цьому виді змагань потрапили Іра Богданчук, Олександр Шумило, Вадим Юхов, Богдан Кобилинський, Антон Захарченко, Володимир Франт, Олександр Меленівський та Юрій Донець.
Серед тих, хто спробував свої сили в екстремальному жимі штанги, третє місце посів В’ячеслав Явкачаров.
Змагання, учасниками яких стали спортсмени із Києва, Дніпропетровська, Житомира, Луганська, Рівненської, Хмельницької та Донецької областей, особисто відвідав президент аматорського дивізіону Асоціації пауерліфтингу України Богдан Воробей. Вони стали одним із етапів відбору на чемпіонат України.
Олег БРЮХАНОВ