Яка ж наша гостинність!.. Аж чотирьох поперед себе пропустили!

Яка ж наша гостинність!.. Аж чотирьох поперед себе пропустили!

Сьомий турнір із карате WKF «Zvyagel-OPEN» приніс командні перемоги трьом київським клубам. Наша звягельська «Січ» цього разу задовольнилася п’ятим місцем. Утім, турнір виявився настільки представницьким, що це аж ніяк не сприймається за поразку.
Учасниками нашого «OPENа» із карате WKF стали 400 спортсменів, котрі представляли 24 клуби і збірні команди. Вже традиційно змагання проходили у міському колегіумі, де зібралися десятки глядачів, аби повболівати за своїх.
«Свої» вболівальників намагалися не розчарувати і здобули три перших місця. Це — беззаперечні «перші номери» у своїх категоріях — Дмитро Корнійчук, Ольга Павлова і Аліна Карпишина.
На жаль, звягельчани програли аж п’ять фіналів. Тим не менше, це — 5 других місць. Отже, після столичних клубів «Сьогун», «Чемпіон» і «Сен-бін», а також збірної Мінської федерації карате новоград-волинський клуб «Січ» посів п’яте командне місце.
«За останні роки цей турнір із, так би мовити, містечкового виріс до категорії національної серії «А», — мовить президент Української федерації карате Сергій ЛЕВЧУК, котрий особисто був присутній на змаганнях.
Він уже не вперше побував на турнірах із карате, що проводилися в Новограді, і дає свою оцінку як динаміці нашого місцевого розвитку цього виду спорту, так і загалом по Україні. До того ж, нагадаємо, що тренером національної молодіжної збірної України з карате WKF є звягельчанин Петро КОРНІЙЧУК.
«В умовах української системи спорту важко виховати дорослого спортсмена високого рівня. Для цього потрібний подвиг тренера — як особистого, так і тренера національної збірної. За таких умов не можна вимагати зірок світового рівня. Але динаміка наших каратистів — юнаків і кадетів — вселяє оптимізм. Ми є однією з найбільш динамічних команд, кажуть іноземні фахівці. Цього вдалося досягти завдяки зусиллям тренера дорослої збірної Антона Нікуліна і тренера молодіжної збірної Петра Корнійчука. За останні три роки наша збірна із четвертого десятка у світовому рейтингу потрапила до першого десятка. І турнір у Лісабоні під егідою Всесвітньої федерації карате (WKF), на якому молодіжна збірна України під керівництвом Петра Корнійчука, стала дев’ятою у командному заліку, це підтверджує», — розповів «Звягелю» Сергій Левчук.
Водночас додамо, що чимало з гостей, відзначаючи гостинність новоградців, а також високий спортивний і організаційний рівні турніру, натякали на необхідність спорудження у місті належного комплексу для проведення подібних змагань. Адже спортивні зали без обладнаних місць для глядачів (яких у Новограді немає) — це вчорашній день. Мусимо констатувати, що успіхи наших спортсменів пішли значно вперед, порівняно з матеріально-технічною базою, що діє в місті.
Олег БРЮХАНОВ