Транспортний зв’язок із Києвом паралізований...

Якщо у середу, 19 лютого, хоча й із запізненням, але поїзди із Західної України, що слідують на Київ через Новоград-Волинський, таки були в рейсі, то вже на наступний день їх в ходу не було.
Як повідомили «Звягелю» в адміністрації вокзалу залізничної станції Новоград-Волинський-1, у четвер, 20 лютого, на Київ не прослідував ані поїзд із Ковеля, ані зі Львова, ані з Івано-Франківська та Ужгорода. Офіційне пояснення полягало в тому, що на ділянці між Коростенем і Тетеревом стався розмив колії. Пасажири, котрі придбали заздалегідь квитки, масово їх повертають.
Подібна ситуація має місце і з автобусним сполученням. В адміністрації автостанції нам відповіли, що рейсових автобусів на Київ із заходу країни практично немає. «Але виїхати можна», — стверджує начальник автостанції. Наприклад, перший рейс на Київ, що о 6.30, у середу й четвер виїжджав. Кажуть, що на під’їздах до столиці, де споруджені блок-пости, у пасажирів є декілька варіантів: або вийти за кілометрів 10-15 до місця призначення й діставатися «своїм ходом», або… повернутися в автобусі назад. Звісно, є й третій варіант — якщо водій ризикне й спробує відшукати альтернативні, не заблоковані проїзди до столиці.
По трасі «Київ-Чоп» стоять пости, сформовані з озброєних працівників ДАІ та силових відомств. Один із таких, за словами очевидців, діяв і в нашому районі, поблизу повороту на Анету. За інформацією, отриманою з неофіційних джерел, пост виставили з метою перевірки транспортних засобів, що рухалися в бік Києва. Нібито, шукали зброю, яку везли мітингувальникам, виник конфлікт із пасажирами кількох автобусів…
Втім, у Новоград-Волинському ДАІ це спростували. «Слава Богу, в нас уже мирно обходиться. Так, були перекриті шлагбауми, працювала СБУ. Але такого, як ви кажете, не було. Конфліктна ситуація сталася на 139-му кілометрі, але та ділянка не належить до нашого підпорядкування», — пояснив начальник ВДАІ Новоград-Волинського МВ Сергій Дмитерчук.
Олег БРЮХАНОВ