Заява-звернення міського голови

Заява-звернення міського голови

Шановні новоград-волинці!
Важко усвідомлювати, а тим більше, давати якусь оцінку щодо вторгнення російського брата у Крим, південні області. Ганьба агресорам!
Новоград-волинська громада, міська влада в умовах повної бойової готовності українського війська робить і вживатиме все необхідне для підтримки Збройних Сил України, в тому числі 30-ї окремої механізованої бригади, проведення мобілізаційних заходів.
Всі колективи бюджетних закладів, комунальних підприємств, мешканці міста зробили і ще внесуть свої внески (як мінімум одноденний заробіток) у фонд та спецрахунок задля підтримки українського війська. У цьому відношенні виконком схвалює ініціативу керівників промислових підприємств, підприємців міста.
Міський голова, виконавчий комітет міської ради з високою відповідальністю забезпечують належне благополуччя у місті, роблять усе необхідне для цього. З цією метою створено спеціальну координаційну раду з представників міської влади, правоохоронних органів, місцевого гарнізону та лідерів патріотично налаштованих громадсько-політичних організацій. Ми відверто і відкрито обговорюємо і вирішуємо всі поточні питання.
На жаль, в останні дні спостерігаються події, факти, які з обуренням оцінюються городянами, викликають стурбованість, занепокоєння людей. Зокрема, вандали пошкодили один із пам’ятних знаків, неопізнані особи роблять злочинні спроби серед ночі увірватися в заклади міської громади.
Актом неповаги до світлої пам’яті Т.Г.Шевченка в ході урочистого мітингу в день 200-річчя його народження стали злобливі, нахабні випади окремих невідомих у місті осіб, які самі не розуміли, що хто хоче! Громадські лідери не підтверджують свою участь у цих діях!
Від імені міської громади, яка практично 70% голосів обрала народним депутатом України нашого земляка, я приношу вибачення за завдані особисті образи Володимиру Михайловичу Литвину, а також за організовану провокацію, яку в запалі емоцій та політичних амбіцій, примітивних політичних інтриг організували невідомі особи.
Влада чекає кожного із фігурантів, які завдали таке приниження, з їх претензіями, вимогами, які будуть обов’язково почуті, а також із пропозиціями щодо особистого висунення та обрання Президентом України, до Верховної, місцевих рад та міським головою. Будь-яка здорова за глуздом пропозиція буде врахована.
Виконавчий комітет міської ради відмежовується від зазначених та інших деструктивних дій, протестує проти все більш нахабних і безвідповідальних дій, які збурюють громаду, вимагає від державних правоохоронних органів у місті і районі, перш за все, міжрайпрокуратури, СБУ, міськвідділу внутрішніх справ забезпечити належний правопорядок та безпеку життя новоград-волинців!
Люди, не шукайте ворогів поміж себе, берімося до роботи, живімо в мирі!
Міська влада просить, закликає, вимагає у ці весняні дні всі житлово-комунальні підприємства, ОСББ, приватних мешканців продовжити прибирання, наведення побутового ладу, прикрашання всіма нашими яскравими квітами та іншим кожну вулицю, всі майдани, двори, приватні подвір’я!
Краса, доброта, взаємоповага, праця кожного на благо громади — лише це забезпечить благополуччя і нормальне майбуття.
Слава Україні!
З повагою, вірою, впевненістю і твердістю міський голова В.ЗАГРИВИЙ

Заява-звернення міського голови підтримана на засіданні виконавчого комітету міської ради 11.03.2014 р.