Студенти Новограда — за мир у рідній країні!

Студенти Новограда — за мир у рідній країні!

Акція миру, яка відбулася 27 березня, зібрала понад дві тисячі студентів із чотирьох студентських закладів Новограда-Волинського. Очевидно, що байдужих до заходу не залишилося, — практично усі місцеві студенти, а також чимало викладачів, стали учасниками мирної демонстрації. Натовп людей привертав увагу перехожих, дехто з них приєднувався до учасників. Загалом акція вийшла видовищною і масштабною.


Виявлення своєї громадської позиції стало лейтмотивом заходу. Багато хто зі студентів були одягнуті у вишиванки, у косах дівчат були заплетені жовто-сині стрічки, а обличчя розфарбовані в українські кольори. Осторонь не залишилися й викладачі — серед них також були ті, хто гордо демонстрував патріотизм у одязі та малюнках на обличчі.
Центральною вулицею міста студенти пронесли великі прапори України, які самі ж і пошили. Змайстрували плакати, малюнки, провідною темою на яких став слоган «Студенти України — за мир!».
На площі біля пам’ятника Лесі Українці відбулися великі студентські збори, де учасники поділилися думками про події в Україні, закликали усіх до миру і добра спільними лозунгами «Україна єдина!» і «Слава Україні!».
Попри складнощі у політичній ситуації в Україні, які стали причиною чисельних акцій, зокрема, у нашому місті, тішить те, що молоді люди сьогодні стають національно свідомими. У держави, в якій живе і здобуває професії така патріотична молодь, поза сумнівом, є велике майбутнє.
Юлія КЛИМЧУК
Фото Іллі СІМЧУКА