Намагалися збути кулемети часів Вітчизняної війни

Намагалися збути кулемети часів Вітчизняної війни

За спробу продати два кулемети системи «Максим» два жителі Житомирської області отримали по 3 роки позбавлення волі з випробувальним терміном — 2 роки кожному.
Про це повідомляє Житомир.info із посиланням на прес-групу управління СБУ в Житомирській області.
Баранівський районний суд Житомирської області приговорив до кримінальної відповідальності двох місцевих жителів, котрі були визнані винними в незаконному придбанні, зберіганні та збуті вогнепальної зброї.
Ще у квітні співробітники СБУ спільно з міліцією і обласною прокуратурою затримали двох зловмисників при спробі продати два кулемети системи «Максим». За кожну одиницю зброї вони планували отримати по 5000 доларів США.
За словами затриманих, вони знайшли зброю під час незаконних розкопок у місцях, де в часи Другої світової війни проходила лінія оборони.
Експертиза підтвердила, що вилучені кулемети калібру 7,62 мм часів Другої світової війни є нарізною вогнепальною зброєю, виготовленою промисловим способом.
Відповідно до вироку суду зловмисники визнані винними у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст.28 і ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Їм призначено покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з випробувальним терміном — 2 роки кожному.
Фото прес-групи У СБУ в Житомирській області