Затримали крадіїв керамічної плитки

Днями до Новоград-Волинського МВ УМВС Житомирщини надійшло повідомлення про крадіжку на території одного з підприємств. На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група міськвідділу, працівники якої детально встановлювали обставини та причетних осіб. Так, з’ясувалося, що з території заводу винесено понад 20 пачок керамічної плитки для підлоги на загальну суму близько 4 тисяч гривень. А зробили це двоє місцевих жителів, один з яких є працівником підприємства.
Добре ознайомлений з організацією системи охорони 23-річний молодик знайшов можливість красти зі складу, розташованого просто неба, готову продукцію. Залучивши на допомогу товариша, почали діяти за раніше наміченим планом. Хлопець передавав упаковки з керамічною плиткою через заготовлений лаз в огорожі напарникові з іншої сторони. Неподалік стояв транспорт, куди продукція складувалася для вивезення.
На заваді спланованій крадіжці стали міліціонери. Вже за годину обоє давали свідчення у відділку міліції.
— Чим для кожного із учасників обернеться невдала спроба крадіжки визначить подальше розслідування кримінального провадження, відкритого за ч.3 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Законодавством у такому випадку передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років, — розповів Сергій Рябошапка, начальник Новоград-Волинського МВ УМВС України в Житомирській області.
Інна ВОВЧЕНКО, Новоград-Волинський МВ УМВС України в Житомирській області