За півроку на Житомирщині на 40% зросла кількість смертельних випадків на виробництві

За І півріччя поточного року кількість нещасних випадків зі смертельним наслідком, пов’язаних із виробництвом, збільшилась на 40% у порівнянні з аналогічним періодом 2013 року.
Про це повідомили у прес-службі територіального управління Держгірпромнагляду у Житомирській області.
«В області за перше півріччя поточного року кількість нещасних випадків, пов’язаних із виробництвом, порівняно з аналогічним періодом минулого року, збільшилася на 3%, а кількість нещасних випадків зі смертельним наслідком, пов’язаних із виробництвом, за І півріччя поточного року зросла на 40%», — поінформували в теруправлінні.
Кількість смертельних випадків зросла на підприємствах гірничорудної промисловості, будівництва та виробництва будівельних матеріалів, енергетики, целюлозно-паперової промисловості, лісового господарства, виробництва деревини та соціально-культурної сфери. Натомість зменшилася кількість смертельних нещасних випадків на підприємствах машинобудування та сільського господарства.
Аналіз причин нещасних випадків свідчить, що 75% таких випадків сталось через організаційні причини, з технічних причин — 18%, а з психофізіологічних — 7%.
Серед подій, під час яких стались нещасні випадки, складають падіння потерпілого — 37%, дія предметів та деталей, що рухаються, розлітаються, обертаються — 43%.
Житомир.info