Влада просить військових надавати більше інформації про учасників АТО

Влада просить військових надавати більше інформації про учасників АТО

8 вересня відбулася зустріч влади міста з представниками військових частин, військового комісаріату, засобів масової інформації, депутатами міської ради, волонтерською групою міста. Мета зібрання — налагодження співпраці задля оперативного, об’єктивного інформування населення про перебування наших військовослужбовців на Сході України, поховання героїв та гідне їх вшанування.


Секретар міської ради Сергій Лавренюк наголосив: «Кожна смерть бійця для нашого міста — величезна втрата, але ще більшою вона є для батьків, дружин, дітей — усіх близьких і рідних. Для них неважливо, першим чи двадцятим пішов із життя їхній син, чоловік чи брат, їхній біль однаково сильний. І підтримати їх у найважчі моменти життя, виказати свої співчуття, віддати шану загиблому — обов’язок кожного свідомого громадянина». Після обговорення питання щодо оповіщення громадян міста про поховання, присутні вирішили залучити до співпраці усі засоби масової інформації, повідомляти керівникам установ і організацій про загибель воїнів електронною поштою, а також ставити до відома депутатів виборчих округів, де проживав загиблий.
Проблемним питанням також виявилося сповіщення рідних про загибель воїна, адже були випадки, коли рідні загиблого дізнавалися про його смерть із різних джерел, але не від військових. Як повідомив заступник начальника штабу 30 ОМБр Роман Михальчук: «Поки не буде висновку судмедекспертизи про смерть, ми не можемо надавати неофіційну інформацію, а рідні можуть отримати таку інформацію від бойових товаришів». Водночас Роман Петрович запевнив, що будуть працювати над покращанням цього питання та надав номери телефону оперативного чергового: 5-22-74, 5-20-20, за якими можна отримати інформацію про загиблих, час та день поховань та інше.
Головний лікар міськрайТМО Василь Борис підняв питання щодо долікування поранених бійців, які повертаються додому зі шпиталів. Адже, можливо, їм потрібно кваліфікована медична допомога на місці. Медичні працівники готові допомогти, єдине, що потрібно, — інформація про поранених бійців. Депутат міської ради Євгенія Атаманенко запропонувала також активізувати роботу медичної роти для надання допомоги пораненим.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради