В області на кожні п’ять пологів припадає один аборт

У рамках Всеукраїнського тижня планування сім’ї департамент охорони здоров’я Житомирської ОДА провів прес-конференцію. Було повідомлено, що за 8 місяців 2014 року в Житомирській області відбулося 10365 пологів, у тому числі — 95 двійнят та 3 трійні.
Водночас за січень-серпень в області зроблено 2091 аборт, тобто, один аборт на кожні п’ять пологів. Кожен сьомий аборт, який був зроблений у ранньому віці, призводить до безпліддя, — зазначають у профільному департаменті і наголошують на важливості планування сім’ї.
На переконання фахівців, заходи з планування сім’ї мають потенціал та можуть знизити рівень материнської смертності на 32%; знизити рівень малюкової та дитячої смертності на 10%; знизити рівень непланованої вагітності на 71%, а також можуть попередити 80% заражень ВІЛ завдяки правильному та послідовному використанню презервативів.
Інвестиції у планування сім’ї та забезпечення всіх бажаючих засобами контрацепції в Україні дали б змогу заощадити більше 10 мільярдів гривень витрат на охорону здоров’я.
За матеріалами Житомир.info