Спортивне життя Новоград-Волинського вищого професійного училища

Спортивне життя Новоград-Волинського вищого професійного училища

Дбати про здоров’я — це не тільки вести правильний спосіб життя, а й підтримувати та розвивати свої фізичні можливості. Фізичне виховання в училищі є невід’ємною частиною навчально-виховного процесу, адже професії майбутніх випускників пов’язані з фізичною та витривалою працею. Тому дирекція навчального закладу разом із викладачами фізичної культури особливу увагу приділяє розвитку та покращенню спортивно-масової роботи.
Для розвитку фізичних якостей на уроках фізичної культури та організації змістовного дозвілля учнів на території училища функціонують: мініфутбольне поле, волейбольний та баскетбольний майданчики, тенісний корт, гімнастичне містечко, а також спортивна зала, приміщення для занять із настільного тенісу та тренажерна зала. Щороку проводиться робота з навчання плаванню та оздоровлення за домовленістю в басейні технікуму.
У закладі працюють спортивні секції та гуртки, а саме: з футболу, волейболу, настільного тенісу та атлетизму, у яких займаються близько 20% від загальної кількості учнів.
Щорічно учні беруть участь у спартакіаді на першість училища з таких видів, як міні-футбол, волейбол, настільний теніс, легка атлетика, шахи та шашки. За підсумками проведення змагань формуються збірні команди для участі в міських та обласних турнірах.
Протягом останніх п’яти років учні закладу вдало виступали в обласній спартакіаді серед учнів професійно-технічних закладів Житомирщини та здобули 1-ше місце в обласних змаганнях Всеукраїнських спортивних ігор Козацька наснага; 1-ше, 2-ге місце — у змаганнях з настільного тенісу; 1-ше місце — в обласних змаганнях з легкоатлетичного кросу;
1-ше місце — з легкоатлетичної естафети 4 по 100 метрів; 2-ге місце — у змаганнях із легкої атлетики; 2-ге місце — у змаганнях із волейболу та мініфутболу.
Окрім обласних змагань, учні училища беруть участь у міській спартакіаді студентської молоді; у турнірах з мініфутболу, баскетболу, волейболу тощо.
Значна кількість учнів відвідують міські спортивні секції з карате, армспорту, футболу, волейболу. Є часниками та призерами чемпіонатів й обласних змагань з карате, чемпіонами та призерами на чемпіонаті України з армспорту у своїх вікових групах та категоріях.
Навчальний заклад активно співпрацює із загальноосвітніми закладами району та проводить товарисько-тренувальні ігри з учнями Ярунської, Городницької, Піщівської та Чижівської шкіл.
Хорошою традицією є проведення днів здоров’я: двічі на рік на березі річки Случ — «Козацькі забави» та «Звитяга»; виховні години, «Нумо, хлопці», зустрічі з відомими спортсменами та видатними тренерами нашого міста. У цьому році училищу виповнюється 55 років. Хочеться побажати нашому закладу спортивного довголіття, талановитих, наполегливих учнів, ще більше перемог та злетів.
Сергій НІКОЛАЄВ, керівник фізичного виховання НВВПУ