Відділ заготівлі крові нарешті отримав нове приміщення

Відділ заготівлі крові нарешті отримав нове приміщення

Відбулася нарада в міського голови Миколи Боровця щодо функціонування Новоград-Волинського відділу заготівлі крові та її компонентів за участю директора комунального некомерційного підприємства «Обласний центр крові» Житомирської обласної ради Анатолія Чугрієва. Участь у нараді взяли заступник міського голови Наталія Борис, начальник відділу з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення Любомир Дутчак, генеральний директор КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» Василь Борис, директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Новоград-Волинської міської ради Інна Вошко і депутати міської ради Світлана Прищепа та Олег Годун.
Інформацію про роботу Новоград-Волинського відділу заготівлі крові та її компонентів комунального некомерційного підприємства «Обласний центр крові» Житомирської обласної ради, стан забезпечення гемотрансфузійної допомоги в міськрайТМО надав начальник відділу з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради Любомир Дутчак.
Рішенням позачергової сьомої сесії міської ради від 6 травня 2021 року виділено в оренду нежитлове приміщення для розміщення відділу заготівлі крові та її компонентів КНП «Обласний центр крові» за адресою: вул.Шевченка, 63. Це приміщення за технічними умовами придатне для функціонування донорського відділу.
Зі слів генерального директора КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» Василя Бориса, потребу лікарні в компонентах донорської крові можна порівняти з проблемою киснезабезпечення, оскільки і кров, і кисень не можна просто купити за кошти. За роки роботи Новоград-Волинського відділу заготівлі крові та її компонентів у місті сформовано контингент постійних донорів, особливо багато людей здає кров для пацієнтів міськрайТМО. Функціонування відділу в новому відремонтованому приміщенні, що має зручне розташування для донорів (неподалік автовокзалу та лікарні), дасть змогу значно покращити умови роботи для працівників відділу і донорів крові.
За результатами наради вирішено в стислі терміни забезпечити переїзд відділу заготівлі крові та розпочати прийом донорів у новому приміщенні. Після наради директор КНП «Обласний центр крові» Чугрієв А.М. підписав договір оренди приміщення за адресою: вул.Шевченка, 63, для розміщення Новоград-Волинського відділу заготівлі крові та її компонентів.
За матеріалами міської ради