Під час спорудження хірургічного корпусу підрядник незаконно привласнив майже 600 тисяч гривень

За процесуального керівництва Новоград-Волинської окружної прокуратури генеральному директору приватного товариства повідомлено про підозру в заволодінні бюджетними коштами у великих розмірах шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та службовому підробленні офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки (ч.4 ст.191, ч.2 ст.366 КК України).
За даними слідства, луцьке приватне товариство, відповідно до укладеного з Новоград-Волинським міськрайонним територіальним медоб’єднанням договору, зобов’язалося спорудити протягом 2012-2014 років хірургічний корпус лікарні за бюджетні кошти на загальну суму 54,5 млн грн.
У подальшому строк дії договору неодноразово продовжувався, проте підрядник так і не спромігся протягом майже восьми років збудувати приміщення, у зв’язку з чим у 2020 році йому відмовлено в продовженні строку дії договору. Натомість новий договір укладено з іншим підприємством.
Разом із цим встановлено, що генеральний директор луцького товариства, зловживаючи службовим становищем, упродовж тривалого часу (2012-2018 років) підписував та завіряв печаткою офіційні документи — акти приймання виконаних будівельних робіт — із недостовірними даними, що призвело до завищення вартості будівництва.
Унаслідок такого службового підроблення цьому товариству із бюджету зайво перераховано понад 586 тис. грн, якими заволодів генеральний директор.
Незаконні оборудки з використанням бюджетних коштів у квітні 2019 року викрито, завдяки спільним діям прокуратури та Управління Служби безпеки України в області.
Наразі подано клопотання щодо накладення арешту на майно підозрюваного — легковий та вантажний автомобілі.
Також окружною прокуратурою заявлено позов про стягнення із підрядника завданої державним інтересам та територіальній громаді шкоди на зазначену суму.
Досудове розслідування проводить Новоград-Волинський райвідділ поліції. Новоград-Волинська окружна прокуратура здійснює процесуальне керівництво.
Новоград-Волинська окружна прокуратура