Правоохоронці вилучили у нетверезих водіїв два авто-мобілі

Правоохоронці вилучили у нетверезих водіїв два авто-мобілі

У Новограді-Волинському правоохоронці вилучили у нетверезих водіїв два автомобілі, які передали на потреби новоград-волинських військових частин Збройних Сил України.

Про це 14 березня повідомив начальник Новоград-Волинської районної військової адміністрації В’ячеслав Авраменко.

Нагадаємо, що вилучення автомобілів у п’яних керманичів передбачено умовами й обмеженнями, що запроваджені в Україні на час воєнного стану.

Поліція Житомирської області також нагадує, що продаж алкоголю (крім пива і слабоалкогольних напоїв) на території області заборонено!

«До поліції регіону надходять повідомлення про порушення окремими громадянами заборони торгівлі спиртними напоями, у тому числі — домашнього виробництва. Кожен із таких фактів ретельно перевіряється. Лише упродовж тижня з приватних обійсть поліцейські вилучили майже тонну самогону та ще 3,5 тонни закваски. Знищено півсотні самогонних апаратів», — йдеться в повідомленні поліції Житомирської області.

Із 28 лютого на території усієї Житомирської області заборонено продавати алкогольні напої. Таке рішення прийнято Радою оборони Житомирщини. В усіх торговельних закладах продаж цієї категорії товарів припинено.

Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачено відповідальність за:

— за порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями… — штраф — від 6800 до 13600 гривень (ч. 2 ст. 156 КУпАП);

— розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п’яному вигляді (ст. 178 КУпАП);

— виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення (ст. 176 КУпАП);

— придбання самогону та інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення (ст. 177 КУпАП);

— виготовлення, придбання, зберігання або реалізація фальсифікованих алкогольних напоїв або тютюнових виробів (ст. 177-2 КУпАП).

Законодавством за такі правопорушення передбачені штрафні санкції, а також конфіскація фальсифікованих алкогольних напоїв та обладнання для їх вироблення.

Підготував Олег БРЮХАНОВ