Увесь світ скандує: «Путіна — в Гаагу!»

Увесь світ скандує: «Путіна — в Гаагу!»

У містах по всьому світу щоденно відбуваються акції протесту проти війни росії в Україні, на які виходять мільйони людей. Важче назвати країну, де не відбулися акції, аніж перерахувати всіх, хто підтримує нас. Антивоєнні гасла у світі лунають нині на мовах різних народів.

Лише на теренах росії не відбувається масових акцій. Несміливі виступи людей придушують силовики.

Тим часом російські війська продовжують завдавати авіаударів по ключових об’єктах військової та цивільної інфраструктури України, руйнуючи аеродроми, військові частини, нафтобази, заправки, церкви, школи та лікарні.

Обстріли житлових районів ведуться з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Колони бронетехніки російської армії не полишають намірів оточити Київ та обласні центри неподалік російського кордону.

Загарбники називають це «спеціальною операцію», що має на меті «демілітаризацію і денацифікацію».

На фото: українці влаштували перформанс у Варшаві під час антивоєнного протесту — люди лягли на землю в пам’ять про мирних жителів, котрі загинули через війну росії проти України.

Учасники акції вкотре закликали світових лідерів «закрити» небо над Україною, аби не допустити подальших жертв серед цивільного населення.

Підготувала Юлія КЛИМЧУК