У 2022 році на ремонт доріг із м’яким покриттям виділено 3 мільйони гривень

У 2022 році на ремонт доріг із м’яким покриттям виділено 3 мільйони гривень

Протягом року Новоград-Волинська громада може розраховувати на ремонти доріг із м’яким покриттям на суму 3 мільйони гривень. Такі кошти передбачені в міському бюджеті. Про це повідомляє міська рада. У міській раді також переконані, що дороги, які було прогрейдеровано в 2021 році, нині перебувають у значно кращому стані.

Днями відбулася виїзна нарада щодо контролю за проведенням ремонтних робіт доріг із м’яким покриттям. У ній взяли участь секретар міської ради Оксана Гвозденко, начальник управління житлово-комунального господарства міської ради Олег Годун, депутати міської ради Дмитро Іванченко, Микола Максименко, Олександр Махновецький, Сергій Мельник та Валентина Тростенюк.

\"У \"УНаразі дороги, на яких була необхідність мінімального підсипання піщано-грунтовою сумішшю, вже відремонтовано. Надалі визначено перелік вулиць, які грейдеруватимуть першочергово.

Як інформує міська рада, виконання цих робіт проводять КП «Новоград-Волинськжитлосервіс», ТОВ «Новоград-Волинські шляхи» та ТОВ «Укр-Дор-Сервіс».

Зокрема, КП «Новоград-Волинськжитлосервіс» — мікрорайони «Болгарбуд», «Дружба», «Морське», «М’ясокомбінат», ЗОШ №6, ліцей №1 ім. Лесі Українки та Олександрівський масив.

ТОВ «Новоград-Волинські шляхи» виконуватиме роботи в центральній частині міста, в мікрорайоні «Смолка», поблизу ринку «Урожай», в районі залізниці, кладовища по вул. Чехова, шепетівського перехрестя та Майстрівського старостинського округу.

ТОВ «Укр-Дор-Сервіс» ремонтуватиме дороги в мікрорайонах «Кар’єр», «Зелені», «Лубчиця», Наталівському, Пилиповицькому, Дідовицькому та Великомолодьківському старостинських округах.

Щодо доріг, які потребують масштабного підсипання піщано-грунтовою сумішшю та виконання поточного ремонту, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 09.06.2021 року №590 «Про затвердження Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану», оплата таких робіт не проводиться. У разі внесення змін до Постанови, розпочнуться роботи з проведення поточного ремонту доріг, — нагадують у міській раді.

Роботи з ремонту доріг із м’яким покриттям у громаді продовжуються. Зокрема, на виявлені під час виїзної наради недоліки вказано працівникам управління житлово-комунального господарства та екології міської ради для їх усунення. Оплату наразі буде проведено тільки за ремонт тих вулиць, де немає зауважень. Решта — на доопрацюванні.

Підготував Олег БРЮХАНОВ


Фото міської ради