У Новограді підвищили тариф на воду

У Новограді підвищили тариф на воду

Новий тариф набуде чинності через 10 днів після припинення воєнного стану


\"УТаке рішення ухвалили на засіданні виконавчого комітету міської ради 27 квітня. Участь у засіданні взяли 18 членів виконкому під головуванням міського голови Миколи Боровця.

«Тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення залежать від цін на електричну енергію, реагенти, паливно-мастильні матеріали, рівня мінімальної заробітної плати, податків та ін. Враховуючи, що вартість складових значно зросла, виникла необхідність приведення тарифу до економічно обгрунтованого рівня, аби забезпечити безперебійне надання послуг споживачам», — йдеться в повідомленні міської ради.

Рішенням «Про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення для комунального підприємства Новоград-Волинської міської ради «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» виконавчий комітет встановив наступні тарифи:

— централізоване водопостачання — 24,43 грн/куб. м із ПДВ;

— централізоване водовідведення — 35,10 грн/куб. м із ПДВ.

Розрахунок тарифів здійснювався, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 р. №869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на комунальні послуги» (зі змінами та доповненнями), — нагадують у міській раді.

Нарахування споживачам, згідно з новим тарифом, почнеться через 10 днів після припинення воєнного стану на території України. До того часу діятиме тариф, що було встановлено 11.10.2021 року. Тобто:

— на централізоване водопостачання — 19,09 грн/куб. м із ПДВ;

— на централізоване водовідведення — 25,62 грн/куб. м із ПДВ.

Відповідно до цього рішення, управління житлово-комунального господарства та екології міської ради має розробити та внести на розгляд сесії міської ради програму відшкодування різниці між розміром тарифу на житлово-комунальні послуги та розміром економічно-обгрунтованих витрат із 01.02.2022 р. на їх надання.

Нагадаємо також, що у жовтні минулого року введено окрему плату за абонентське обслуговування (окремо за послугу з централізованого водопостачання та за послугу з централізованого водовідведення).

На засіданні виконкому загалом розглянули сім питань порядку денного. Зокрема, питання соціального характеру, про захист прав та законних інтересів дітей, про оренду та передачу майна комунальної власності, житлово-квартирні питання.

Олег БРЮХАНОВ


Фото міської ради