За угон вартісного автомобіля чоловік постане перед судом

За угон вартісного автомобіля чоловік постане перед судом

Днями поліцейські Новоград-Волинського райвідділу скерували до суду обвинувальний акт відносно 36-річного чоловіка, який викрав чужий автомобіль. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

У лютому до правоохоронців звернувся 48-річний місцевий житель, повідомивши, що хтось викрав його автівку «Chrysler 300». Він розповів, що на ніч припаркував транспортний засіб поблизу свого будинку і залишив замкненим, а на ранок виявив його відсутність.

Вже наступного дня автомобіль заявника знайшли в кюветі з механічними пошкодженнями в одному з сіл Стриївської громади.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що до вказаного правопорушення причетний 36-річний житель райцентру, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення подібного діяння. Будь-які пояснення з цього приводу чоловік надавати відмовився.

За результатами проведених дій та експертних досліджень слідчі Новоград-Волинського райвідділу оголосили йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) ККУ. Судом чоловікові було обрано запобіжний захід — цілодобовий домашній арешт терміном на 60 діб.

Після проведення усіх необхідних процесуальних дій обвинувальний акт відносно звягельчанина скеровано до суду.

Відповідно до чинного законодавства, обвинуваченому загрожує ув’язнення на строк від 8 до 12 років.

Новоград-Волинський районний відділ поліції