«Карантин змушує Водоканал працювати на межі можливостей і ставить під загрозу водопостачання»

28 серпня обмежать водопостачання в центрі міста. Про це проінформувала в мережі начальник Водоканалу Алла Левицька. Відповідно до отриманої оперативної заявки Новоград-Волинського РЕМ AT «Житомиробленерго», при виконанні планових робіт 28 серпня буде відключене ТП-45 — з 09:00 до 16:00. Унаслідок відключення Новоград-Волинським РЕМ ТП-45 будуть знеструмлені підвищувальна насосна станція (ПНС) на вул.Лесі Українки, 13, та каналізаційна насосна станція (КНС) на вул.Медовій.
Зважаючи на великий об’єм каналізаційних стоків, які перекачує КНС на вул.Медовій, відсутність електропостачання протягом семи годин призведе до створення аварії. Із метою зменшення кількості стоків для запобігання збитків, пов’язаних із пошкодженням устаткування, екологічних наслідків, що можуть виникнути внаслідок відключення від електричної енергії КНС на вул.Медовій, КП НВМР «ВУВКГ» змушене запровадити обмеження водопостачання та водовідведення в центральній частині міста, а саме: на вул.Івана Мамайчука, вул.Академіка Лисіна, вул.Соборності, вул.Житомирській, вул.Замковій, вул.Медовій, пл.Лесі Українки, вул.Бориса Станевича, вул.Ковальського, вул.Шевченка (буд. з 1-го по 8-й).
Адміністрація Водоканалу також розповіла про складну ситуацію на підприємстві і звернулася до споживачів стабілізувати оплату послуг. В умовах карантину, зазначають комунальники, збільшилося навантаження на мережі водопровідно-каналізаційного господарства.
«Окрему увагу необхідно приділити питанню експлуатації системи водовідведення мешканцями багатоквартирних будинків, — зазначив Водоканал у мережі на сторінці міської ради. — Такої кількості непотребу та побутового сміття, яке скидають у мережі водовідведення, не бачили навіть старожили підприємства. Якість та щільність побутових відходів настільки високі, що усунення засмічень на деяких будинкових випусках та колодязях потребує навіть кілька діб. Існуюча протягом останніх місяців ситуація змушує підприємство працювати на межі технічних та людських можливостей. Катастрофічний брак коштів робить усе складнішим виконання низки заходів для безперебійного забезпечення міста послугами, а також ставить під загрозу водопостачання в подальшому».
Адміністрація та робітники підприємства подякували споживачам, які щомісяця сплачують рахунки за спожиті послуги. Натомість від боржників наполегливо вимагають здійснювати оплату послуг, щодо врегулювання заборгованості звернутися у відділ збуту підприємства: вул.Гетьмана Сагайдачного, 43 (перший поверх, кабінет №20, 21).
«КП НВМР «ВУВКГ» із розумінням ставиться до абонентів, які через карантинні обмеження опинилися в складних обставинах і не могли в повному обсязі сплачувати за спожиті послуги. Якщо у вас накопичився борг, то ви можете скористатися послугою його реструктуризації, розділивши на посильний для вас термін та суми для щомісячної сплати. У разі відсутності дій від боржників, будемо змушені застосувати примусове стягнення боргів», — повідомив Водоканал.
Юлія КЛИМЧУК