У Новограді-Волинському вшанували пам’ять захисників України

У Новограді-Волинському вшанували пам’ять захисників України

14 жовтня в Новограді-Волинському відбулиcя заходи, присвячені Дню захисника України, святу Покрови Пресвятої Богородиці, Дню Українського козацтва та 78-ій річниці від початку формування Української повстанської армії, що об’єднали в собі історію поколінь, які прагнули миру для своєї країни та народу.
До підніжжя Меморіалу загиблим воїнам АТО лягли живі квіти. З урочистим словом до присутніх звернувся в.о. міського голови Дмитро Ружицький: «У цей день ми славимо наших національних героїв, українських козаків, воїнів Української повстанської армії, які протягом століть боролися за свою Батьківщину, та наших земляків, які відстоюють територіальну цілісність держави сьогодні. З сумом і болем вшановуємо українських патріотів, які віддали своє життя в протистоянні російському агресору протягом шести років війни на Сході України. Безмежно вдячний воїнам Новоград-Волинського військового гарнізону, які продовжують цю боротьбу та самовіддано захищають українську землю від посягань загарбника. Дорогі захисники України, учасники бойових дій, військовослужбовці, добровольці, волонтери української армії! Від щирого серця бажаю вам незламної волі, міцного здоров’я, родинного благополуччя та життєвих гараздів. Мирного неба над головою всім нам! Нехай Пресвята Богородиця береже Україну під своїм Покровом!».
Також привітав захисників зі святом лейтенант 30-ї бригади другого механізованого батальйону Артем Казначеєв. Молебень за Українське військо, за мир в Україні, за те, щоб наш народ жив у любові та злагоді, провів настоятель Свято-Михайлівського собору, протоієрей Геннадій Пограничний.
Пам’ять загиблих захисників української землі вшанували скорботною хвилиною мовчання. Патріотичні пісні пролунали у виконанні Алевтини Нюкало та дуету Тетяни Валентюк і Валентини Лук’янець.
Затим живі квіти поклали до Арки пам’яті Небесній Сотні та загиблим учасникам АТО, а також до пам’ятних знаків у сквері Слави як данину пам’яті та шани всім героям, хто залишив своє безцінне життя, виборюючи незалежність рідної України.
Героям слава!
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради