СВЯТО ПОЕЗІЇ І ПІСНІ

СВЯТО ПОЕЗІЇ І ПІСНІ

23 липня в музеї Косачів відбулося чудове свято — презентація книги і «Моє джерело» ветерана педагогічної праці О.І.Шакури. На це поетично-пісенне свято прийшли любителі поезії, пісні, щирі друзі Ольги Іванівни, ветерани педагогічної праці, учні ЗОШ №6 і міської гімназії, учень Ольги Іванівни першого випуску 1972 року, поліські «соловейки» з хору ветеранів війни і праці. Свято відкрила координатор творчої інтелігенції міста, поетеса і пісняр, жінка прекрасної душі Ксендзук В.А. Вона розповіла про життєвий і творчий шлях Ольги Івінівни, учителя з великої букви, громадського діяча і справжнього патріота своєї рідної землі.
Натхненно говорили гості про Ольгу Іванівну як особистість і автора поетичних рядків про наше рідне Полісся, людей праці, про справжніх друзів і, особливо, про казкову країну — школу і читали рядки поезій.
Діти читали вірші «Перша вчителька», «Три синьоокі сестри», «Нескорений наш Новоград», «Перший випуск», «Першовересень».
Задушевні, ліричні пісні «Там, де Ятрань круто в’ється», «Русские березы», «Посидим по-хорошему», «А годы летят», «Мамина коса» у виконанні учасників хору війни і праці під керівництвом заслуженого працівника культури України Куркача М.М. до сліз зворушили гостей свята, багато з них співали разом, поринаючи у далеку юність...
Бесіда і пісня за чашкою чаю навіяли спогади про молоді літа.
Ольга Іванівна щиро дякувала всім гостям свята і, особливо, його організатору В.А.Ксендзук за подаровані хвилини радості і душевного натхнення.
Н.ДЕНИСЮК, ветеран педагогічної праці