ХРОНИКА 29/2008

«РОЗДЯГЛИ» ЕКСКАВАТОР

злодії, які проникли на склад ВАТ с.Бондарів Овруцького району. Звідти вони винесли автозапчастини на 11 тисяч гривень.

ІЗ ВВІРЕНИХ ЇЙ КОШТІВ

привласнила 80 тисяч гривень керуюча відділенням кредитної спілки в Коростені. А «провернула» вона цю операцію, складаючи фальсифіковані договори за кредитами.

ПРЯМО В ПІД’ЇЗДІ

одного з будинків «обчистили» 57-річну житомирянку двоє невідомих, забравши 3,5 тисячі гривень та 200 доларів США. Як вона пояснила в міліції, зробили це, «зловживаючи її довірою».

ОБДУРИЛА БАБУСЮ

із Малина невідома, зайшовши до її квартири. Представившись соцпрацівником, вона запропонувала допомогти віднести кошти до відділення одного з банків, мовляв, нинішня грошова одиниця знімається з обігу й підлягає обміну. Довірлива пенсіонерка віддала «на обмін» тисячу гривень. А через півгодини таку ж оборудку здійснила шахрайка ще з одним малинським пенсіонером, якій він довірив усі свої заощадження — 5 тисяч гривень. Жителька Житомира в такий же спосіб втратила 13 тисяч гривень.
«Житомирщина»

СУСПІЛЬНА МОРАЛЬ ПІД ЗАХИСТОМ ЗАКОНУ

Із метою виявлення та припинення злочинів у сфері суспільної моралі правоохоронцями проводилося оперативно-профілактичне відпрацювання «Нічне місто», спрямоване на виявлення фактів звідництва, сутенерства, розповсюдження, виготовлення або збут порнографічної продукції.
Так, в одному з магазинів у центрі міста продавець продавала відеопродукцію порнографічного характеру, записану на компакт-диски. 5 таких DVD-дисків вилучили працівники сектору по боротьбі з економічними злочинами спільно з дільничними інспекторами. Документів, які б дозволяли продаж відповідної продукції, власник правоохоронцям з поки що невідомих причин надати не зміг. Проводиться перевірка за ст.301 КК України (ввіз, виготовлення, збут та розповсюдження порнографічних предметів).
Дільничними інспекторами міліції й надалі проводитиметься роз’яснювальна робота з особами так званої групи ризику (безробітні молоді жінки, вихідці з неблагополучних сімей, повії), які можуть стати потерпілими від злочинів, пов’язаних із порушенням громадського порядку та моральності.
В.ІСКОРОСТЕНСЬКИЙ,
заст. начальника МВ, начальник громадської міліції, майор міліції

ШПРИЦ ЗІ СЛІДАМИ ЗЛОЧИНУ

У ході проведення оперативного відпрацювання щодо протидії витоку в нелегальний обіг наркотичних засобів та психотропних речовин працівники сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків та карного розшуку провели обшук за місцем проживання жителя нашого міста гр-на Віктора. На кухні у чоловіка правоохоронці виявили 5 капсул наркотичного засобу «Трамадол». Та найцікавіша знахідка чекала на правоохоронців на горищі будинку. 5-ти мл. шприц із залишками сухого опію у вигляді нашарування свідчив про сліди вчиненого злочину.