Працівники ДАІ здали кров постраждалим внаслідок ДТП

Працівники ДАІ здали кров постраждалим внаслідок ДТП

Кількість дорожньо-транспортних пригод у світі збільшується. За даними ООН, дорожні аварії є другою причиною у списку найчастіших смертей серед молодих людей. У автопригодах щорічно гине понад 1,3 мільйони осіб, ще 50 мільйонів ­отримують травми і стають інвалідами. На думку фахівців, якщо не вжити відповідних заходів щодо поліпшення безпеки дорожнього руху, то до 2020 року у багатьох країнах кількість смертей від ДТП зросте на 80%.
Працівники міського відділення ДАІ взяли активну участь у Всеукраїнській акції, присвяченій Дню пам’яті жертв ДТП, який у світі відзначили 18 листопада. З цієї нагоди сім інспекторів, на чолі з начальником відділення, здали кров для важкохворих і травмованих людей у філії Житомирського обласного центру крові.
— Я сподіваюся, що наші співробітники гордяться тим, що зможуть врятувати таким чином чиєсь життя, — наголосив начальник ВДАІ Новоград-Волинського МВ Сергій ДМИТЕРЧУК. — У свою чергу закликаємо водіїв та мешканців міста дотримуватися правил дорожнього руху і не бути байдужими до себе й оточуючих.
У ДАІ закінчився профілактичний тиждень з безпеки дорожнього руху. Подібні акції та заходи, говорять автоінспектори, мають нагадати учасникам руху, що саме від них залежить ситуація на дорогах. Тому впродовж цього тижня працівники ДАІ у переважній більшості протоколи не складали — із порушниками проводили профілактичні бесіди, а сумлінним водіям дякували за дисциплінованість. Нагадаємо, розміри штрафів в Україні зросли, а серед найпоширеніших порушень — водіння без паска безпеки (51 грн.), розмова по мобільному телефону під час керування (425 грн.), ігнорування пішохода на переході (255 грн.).
Згідно зі статистикою, з початку року у місті сталося 188 дорожньо-транспортних пригод, внаслідок чого потерпіли 26 людей, є серед них і два летальних випадки. Основною причиною, що призводить до аварій, є керування транспортом у нетверезому стані, а також перевищення швидкості.
Взаємоповага водіїв на дорозі, дотримання правил безпеки і підвищення водійської культури здатні знизити жахливі масштаби смертності і травм на дорогах. Сідаючи за кермо чи переходячи дорогу, пам’ятайте про це.
Юлія КЛИМЧУК
Фото Володимира ПОТАЙЧУКА