Вода зійшла — рівчаки залишилися

Вода зійшла — рівчаки залишилися

ПРЕМ’ЄРСЬКА ПОРАДА БРАТИ ЛОПАТИ В РУКИ ЩЕ Й ДОСІ АКТУАЛЬНА
Вже декілька місяців вулицею Сонячною, що на «Лубчиці», практично неможливо проїхати. Хіба що велосипедом чи мотоциклом. Цьому причина — рівчаки, вириті для водовідведення ще навесні, коли навколишні двори та городи стояли у воді. Щоб спустити воду, комунальні служби вжили невідкладних заходів… та й полишили все, як було. Відтоді жителі мікрорайону місяцями засипають владу зверненнями, сподіваючись на завершення робіт з облаштування дренажу і приведення вулиці до нормального стану.
За свідченнями тамтешніх мешканців, вони не раз чули від влади завіряння, що вулицю впорядкують. Чули термін — до минулої п’ятниці, 7 червня. Втім, активності комунальних служб тут не дочекалися ані в згадану дату, ані до вівторка наступного тижня. Побачивши кореспондентів, місцеві почали виходити із дворів, вкотре розповідали про свою проблему, маючи надію, що публікація в пресі якось пришвидшить її вирішення.
Зволікання комунальних служб влада пояснює катастрофічною недостатністю коштів. Причому, від цього потерпає не лише житлово-комунальна галузь, а й інші, оскільки обіцяна багатомільйонна державна субвенція поки що профінансована лише на декілька відсотків. Кошти надходять переважно тільки на зарплату бюджетникам. Організації, що ремонтують дороги, працюють у борг. Зрозуміло, що терпіння їхнє — на межі.
За таких умов громаді варто згуртуватися і незначні проблеми на своїх вулицях чи обабіч власних будинків намагатися вирішити самотужки — радять міські керманичі. Втім, на тлі резонансу, рівчаки на вулиці Сонячній таки обіцяють цими днями засипати, — запевнив газету «Звягель» перший заступник міського голови Микола Усенко.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Володимира ПОТАЙЧУКА