Орієнтуємо на професію

У Новограді-Волинському є досить широкий вибір професій, у тому числі й робітничих, яких потребує ринок праці. Кожна професія вимагає від людини не тільки певних навиків, але й деяких психологічних якостей, і пов’язана з манерою мислення, швидкістю реакції та з іншими індивідуально-психологічними характеристиками. У будівельній сфері діяльності нашого міста можна отримати здатність володіти штукатурними, лицювально- плиточними, мулярними та малярними навиками, також оволодіти інноваційними технологіями при отриманні професії «Опоряджувальник будівельний» і з практичністю, надійністю і впевненістю в тому, що саме такі робітничі професії піднімуть економіку нашого міста, розбудовуючи його та утворюючи дизайни на різні смаки жителів Новограда-Волинського. Маючи гарну перспективну професію за плечима, можна одержати значне місце в житті, яке дає прекрасну можливість милуватися своїми плодами праці, тим більше, залишених у рідному краї, де ти народився і виріс.
Вибір професії — це друге народження людини. Від того, наскільки вірно вона обере свій професійний шлях, залежить, яке місце у суспільстві вона матиме. Правильно вибрати професію — означає знайти таку, яка б відповідала зацікавленням, нахилам, здібностям і фізичним даним людини. Саме на перехресті цих чинників — складових формули вибору професійної діяльності — та гармонійному поєднанні їх знаходяться ваш вірний вибір професії чи першого робочого місця.
У кожного із вас є свої особисті вимоги до майбутньої професії. Але разом зі своїми зацікавленнями та бажанням необхідно враховувати ще й власні можливості, потреби ринку праці. Розширити кругозір і удосконалювати впровадження новітніх технологій ви можете, не покидаючи свого міста.
Зробити усвідомлений вибір майбутньої професії, побудувати професійну кар’єру вам допоможуть педпрацівники навчальних закладів.
Пам’ятайте, що кожна професія чи діяльність, якщо тільки до неї підходити з любов’ю і знаннями, містить у собі невичерпні можливості до творчості. Тож будьмо завжди прихильниками свого, рідного.
Бажаю удачі!
Г.ГАЙДАЙЧУК, викладач НВПЛ