Рішення №66: автобуси курсуватимуть містом, як раніше, але по 4 гривні

Рішенням виконавчого комітету міської ради №66 від 25 березня 2015 року встановлено тариф на проїзд у громадському транспорті у місті Новограді-Волинському — 4 гривні за одну поїздку в режимі маршрутного таксі та у звичайному режимі руху. Нововведення набрало чинності 26 березня, повідомляють у відділі економічного аналізу та планування міської ради.
Прийняттю цього непростого рішення передували численні дебати й обговорення, громадські слухання (які проводилися двічі) супроводжувалися сварками і конфліктами.
У міській владі пояснюють, що взяли до уваги думку більшості присутніх на громадських слуханнях, котрі проголосували за збереження тарифу 3 гривні, проте у тій ситуації, що склалася у країні й у Новограді-Волинському зокрема, підвищення вартості проїзду було не уникнути. Тож, враховуючи пропозиції від громадськості, підприємств, установ і організацій, які наполягали на відновленні руху автобусів у звичному режимі, було знайдено компроміс — автобуси на міських маршрутах курсуватимуть за графіком, що діяв до «тарифної війни», вартість проїзду становитиме 4 гривні, пільги збережуть для представників найбільш соціально незахищених верств населення.
Упродовж цих днів, коли існувала невизначеність із подальшою долею міських пасажирських перевезень, містом ширилися чутки, що, нібито, іногородній перевізник виступив із ініціативою взятися за обслуговування новоградських маршрутів із тарифом 3 гривні. Однак йому, мовляв, відмовили. За коментарем щодо цього питання газета «Звягель» звернулась до заступника міського голови Сергія Колотова.
«До міської влади, конкретно до мене, як до заступника міського голови з питань транспорту і промисловості, жодних письмових чи усних запитів від іногородніх перевізників не було. Якщо в майбутньому якісь подібні звернення надійдуть, то вони обов’язково будуть розглянуті», — наголосив Сергій Колотов.
Олег БРЮХАНОВ