«Таке триватиме до тих пір, доки кого-небудь не приб’є…»,

«Таке триватиме до тих пір, доки кого-небудь не приб’є…»,

АБО КОГО ЗВИНУВАЧУЮТЬ ЖИТЕЛІ ГРАНІТНОЇ ЗА ПОШКОДЖЕНИЙ ДАХ БУДИНКУ
Буревій і шалена злива, що обрушилися на Новоград-Волинський надвечір, 14 червня, і післяобідньої днини, 15 червня, поламали дерева, пошкодили дахи і лінії комунікацій в окремих мікрорайонах міста.
Зокрема, не пощастило жителям вулиці Гранітної, де вітром зламало велетенське дерево, яке впало на дах багатоквартирного будинку. Як стверджують тамтешні мешканці, поблизу них у десяти місцях відбувся порив ліній електропередач, поламана залізобетонна опора, що забезпечувала мікрорайон іншими комунікаціями. Втім, у цій пригоді жителі Гранітної звинувачують не тільки погоду, а й місцеву владу, яка, за їхніми словами, так і не відреагувала на звернення з проханням позрізати навколишні піввікові дерева.
«Таке триватиме до тих пір, доки кого-небудь не приб’є…» — таку оцінку наслідкам буревію в понеділок дають місцеві користувачі соціальних мереж. Також переважна більшість нарікають на тривалу відсутність електропостачання, яке подекуди поновили лише на ранок наступного дня: «На «Дружбі» світла не було з 15:00 понеділка, до 10:00 ранку вівторка», «По вул.Шевченка, 69, з учорашнього вечора, з 5 годин, не було аж до сьогодні, до 10 годин», «У нас в районі Шевченка, 68, світла не було з 16:00 до 22:40 (і на Юношева порвало дроти, Інтернету немає)».
Є нарікання й на кепську роботу дренажних мереж: «По вул.Житомирська, 29, плавали, ходили по коліна у воді!».
У відділі з питань цивільного захисту населення міської ради, куди газета «Звягель» звернулася з питанням щодо наслідків негоди, відповіли, що жертв і постраждалих внаслідок буревію в місті немає. Так, були значні пошкодження електромереж, які поступово відновили.
В управлінні житлово-комунального господарства володіли більш детальною інформацією. Там підтвердили наявність звернення до міської ради від жителів вищезгаданого житлового будинку по вул.Гранітній. Інших руйнувань у місті не зафіксовано. Вітром звалило два дерева по вул.Коростенській, які впали на дорогу, одне — по вул.Вокзальній, ще одне — у центрі, по вул.Шевченка. Дерева, що перегородили проїжджу частину доріг, були швидко прибрані, — запевнили у владі.
Що ж до закидів від громадян щодо несвоєчасного зрізання аварійних дерев, то в управлінні ЖКГ повідомили, що по Новограду наразі нараховується близько 300 дерев, які можуть становити небезпеку. Вартість такої процедури для одного дерева — порядку 1-1,5 тис. грн. Тому аварійні дерева, так би мовити, поставили «в чергу». Але дерево по вул.Гранітній, яке пошкодило дах будинку, вирішило не чекати…
Олег БРЮХАНОВ
Фото з соцмереж