Українці масово нагадують загарбникам, куди треба йти. Новоград — не виняток

Українці масово нагадують загарбникам, куди треба йти. Новоград — не виняток

Бігборди на вулицях українських міст дедалі більше прикрашають національно-патріотичні гасла. Патріотизм, віра в перемогу й інформаційна війна неабияк важливі в умовах збройної боротьби з російським агресором.

«Руський воєнний корабль, иди нах@й» — відповідь українських прикордонників із острова Зміїного на пропозицію загарбника скласти зброю і здатися — вже у перший день війни стала потужним виявом громадянської позиції.

Сіті-лайт із цією фразою з’явився і в Новограді-Волинському — на розі вулиць Житомирської та Пушкіна. Як стало відомо «Звягелю», органи місцевого самоврядування найближчим часом планують розмістити на бігбордах ще декілька зображень патріотичного змісту.

Судячи з обговорень у соцмережах, українці аніскілечки не переймаються наявністю лайливого слова. Власне, а якими ще словами вказувати окупанту, куди йому слід забиратися з нашої землі?!

Більше того, автори жартівливих дописів, що з’явилися в мережі й покликані підняти бойовий дух і віру у власні сили, навіть пояснюють з точки зору правопису, чому «нах@й» пишеться разом — у цьому випадку слово «вказує напрямок».

Нагадаємо, що 24 лютого, в перший день повномасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України, крейсер загарбників підійшов до українського острова Зміїний у Чорному морі й запропонував здатися.

Росіяни двічі оголосили гарнізону (мова оригіналу): «Я — русский военный корабль. Предлагаю сложить оружие и сдаться во избежание кровопролития и неоправданных жертв. В противном случае по вам будет нанесен бомбово-штурмовой удар».

Зміїний на це відповів: «Русский военный корабль, иди нах@й!»

Отримавши таку відповідь, окупанти завдали удару по острову із корабельної зброї, а потім застосували бойову авіацію. Державна прикордонна служба повідомила, що зв’язок із прикордонниками на Зміїному втрачено. О 22:05 острів захопили. Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що 13 українських воїнів загинули і виклав у соцмережах аудіозапис їхніх переговорів із представниками російських військ.

28 лютого стало відомо, що насправді вони живі й перебувають у полоні росіян.

Олег БРЮХАНОВ


Фото автора