34 тисячі грн штрафу й три роки без керма

34 тисячі грн штрафу й три роки без керма

Суд визнав винним чоловіка у водінні автомобіля у нетверезому стані. Його покарано штрафними санкціями у розмірі 34 тисячі грн із забороною права керування впродовж наступних 3 років.

Декілька місяців тому поліцейські Новоград-Волинського районного відділу в Городниці зупинили водія автомобіля «Volkswagen», який порушив Правила дорожнього руху.

Під час спілкування з 20-річним керманичем, жителем Рівненщини, патрульні помітили, що він знаходиться у стані сп’яніння та запропонували пройти відповідне тестування. Результат — 0,44 проміле алкоголю в крові.

Як з’ясувалося, він уже притягувався до адміністративної відповідальності за нетверезе водіння та був покараний судом штрафними санкціями із позбавленням права керування терміном на один рік.

Цього разу відносно хлопця поліцейські оформили адміністративні матеріали за ч. 4 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів…) та ч. 2 ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані сп’яніння…) КУпАП.

Відтак суд, розглянувши вказані матеріали, ухвалив рішення про визнання водія винним та визначив покарання у вигляді штрафу в розмірі 34000 грн із забороною права керування впродовж наступних 3 років.

Новоград-Волинський районний відділ поліції