Оголошується конкурс арт-плакатів «Слово — наша зброя»

Оголошується конкурс арт-плакатів «Слово — наша зброя»


Літературно-меморіальний музей Лесі Українки організовує онлайн-конкурс патріотичних плакатів «Слово — наша зброя» з нагоди 152-ї річниці від дня народження письменниці. Ідея заходу полягає не лише у вшануванні пам’яті Лесі Українки, а також у підтриманні бойового духу українців на всіх фронтах.





Леся Українка ніколи не була осторонь культурного й політичного життя своєї країни. «Не поет, — писала вона, — хто забуває про страшні народні рани, щоб собі на вільні руки золоті надіть кайдани». Словом, яке було її «єдиною зброєю», письменниця пробуджувала і надихала українців на боротьбу за свободу і світле майбутнє.





Теми конкурсних плакатів:





— сила українського слова;





— патріотизм українського народу;





— сучасна українська героїка;





— підтримка української армії;





— актуальність творів Лесі Українки.





Вік учасників: від 6 до 19 років (включно).





Приймаються плакатні зображення, виконані олівцями, фарбами, за допомогою комп’ютерних графічних редакторів тощо. Автор може представити лише одну роботу.





Розмір оригіналу плакатів: формат А3 (290 мм x 415 мм), вертикальна орієнтація.





Фото або скан-копії конкурсних постерів (формат jpeg) надсилати до 11 лютого (включно) 2023 р. на пошту музею: novograd_ukrainka@ukr.net із приміткою в темі: «Конкурс». У листі обов’язково вказати ім’я, прізвище і вік учасника.





У кожній віковій категорії (6-9, 10-14, 15-19 років) журі обере одного переможця. Учасники конкурсу отримають сертифікати, переможці — заохочувальні подарунки.





15 найкращих постерів (за оцінками журі) представлять у музеї. Оригінали робіт для виставки учасники зобов’язуються надіслати на адресу організатора.





Результати конкурсу будуть оголошені 25 лютого 2023 року на Facebook-сторінці музею.





А ще ми пропонуємо долучитися до цього конкурсу в ролі спонсорів підприємців, які можуть порадувати призерів гарними подарунками.





У разі виникнення питань та пропозицій, пишіть в особисті повідомлення або на електронну пошту: novograd_ukrainka@ukr.net.





Беріть участь у конкурсі і нехай вам щастить!





Літературно-меморіальний музей Лесі Українки у Звягелі





Зображення: образ письменниці взяли з ілюстрації «Леся Українка та Патрон» (джерело — книгарня «Будинок книги»).