Підприємці об’єдналися, щоб допомогти захисникам»

Підприємці об’єдналися, щоб допомогти захисникам»

Представники місцевого бізнесу передали нову партію допомоги захисникам України. Цього разу йдеться про 14 одиниць транспорту (пікапи, вантажівку та автобус) для новоствореної бригади ЗСУ.




2 травня техніка, пригнана з Європи, очікувала на військових на території меблевої фабрики «Мірт». Очільник підприємства, депутат обласної ради Олександр Ющенко, разом із підприємцями і волонтерами, передав допомогу. Він став одним із головних меценатів цієї допомоги для ЗСУ. Вартість одного пікапу — близько 5 тисяч євро, загальна вартість придбаної техніки — 2,6 млн грн.

— З початку повномасштабного вторгнення підприємства, які я очолюю, активно допомагають армії, — розповів Олександр Ющенко. — 12 одиниць техніки передано з автопарку фабрики «Мірт» та ПП «Галекс-Агро». Загалом на потреби ЗСУ ми надали допомоги на понад 21 млн грн. Зокрема, 21 автомобіль на суму понад 6 млн, решта — військова амуніція та продукти харчування.

Автомобільна техніка для виконання завдань під час війни не менш важлива, ніж зброя. Думаю, цією технікою бійці теж будуть задоволені. Ми намагалися в стислі терміни підготувати її. Придбана вона за кошти моїх друзів, друзів мого сина Олександра, інших небайдужих людей. Дякую усім! Також дякую тим, хто доставив автівки в Україну з-за кордону. Закликаю мешканців Звягельщини та області долучатися до допомоги ЗСУ. Якщо ми сьогодні не допоможемо захисникам, то завтра можемо віддати все ворогу. Слава Україні! Героям слава!

До придбання техніки та її ремонту долучилися співвласники компанії  «Гарант» Микола Андрущенко та Олександр Диба; Дмитро Тимошенко (волонтерська спільнота «Допомога для Перемоги»); фермер із с. Киянка Володимир Данилюк; колектив звягельського ліцею №5; приватні підприємці Сергій Самчук та Руслан Повальчук. Технічне обслуговування здійснили Володимир Герус, Микола Барак, Олександр Косянчук.

Напередодні Головнокомандувач ЗСУ, генерал Валерій Залужний звернувся до громадян, закликавши долучитися до комплектування нових військових формувань.
«Приємно, що його земляки — жителі та бізнес Звягельщини — одними з перших відгукнулися, — сказав голова ОДА Віталій Бунечко. — За ініціативою Олександра Ющенка змогли у стислі терміни організувати придбання, доставку та передачу військовим такої кількості техніки».

Як кажуть військові, автомобільна техніка та дрони залишаються найбільш затребуваними на передовій. Адже машини постійно знаходяться під обстрілами та потребують капітального ремонту або заміни.

«Сьогодні ми зрозуміли, як сильно можемо пишатися підприємцями, які об’єдналися для такої гарної справи та вкотре допомогли нашим військовим формуванням, — Маємо розуміти, це — дуже необхідна техніка для армії, і від наших спільних зусиль залежить Перемога», — переконані усі, хто мав слово цього дня.

\"Підприємці

Юлія КЛИМЧУК