Новий сміттєвоз за понад  6 млн грн буде на балансі  комунального підприємства

Новий сміттєвоз за понад 6 млн грн буде на балансі комунального підприємства

Таку відповідь надали в міській раді на запитання в соцмережах щодо того, хто отримуватиме дохід від роботи нової техніки, придбаної за кошти з бюджету громади.




На цьому тижні на сторінці Звягельської міської ради у Фейсбуці з’явилася новина: «Для потреб громади придбано сміттєвоз».

«Для потреб Звягельської громади за сприяння депутатського корпусу придбано новий сміттєвоз за кошти місцевого бюджету в розмірі 6,297 млн грн.

Спецтехніка призначена для механізованого завантаження, ущільнення, транспортування, а також механізованого розвантаження твердих побутових відходів (ТПВ) у місцях утилізації.

Ця техніка сприятиме покращенню санітарно-екологічного стану на території Звягельської громади», — йдеться в дописі за підписом КП «Звягельсервіс» і управління житлово-комунального господарства та екології.

Однак в реакції містян на цю новину виявилося мало позитиву. «Хто буде мати «копієчку» за роботу сміттєвоза, придбаного за наші податки?» — вже в одному з перших коментарів прозвучав недвозначний натяк, що новий автомобіль може потрапити в розпорядження приватного підприємства, яке здійснює вивіз сміття.

«Будь ласка, Звягельська міська радо, щоб уникнути негативу і домислів з боку читачів, надавайте більш розгорнуту і детальну інформацію: на балансі якого КП знаходитиметься транспорт і хто безпосередньо надаватиме послуги з вивезення сміття цим автомобілем, щоб уникнути маніпуляцій (адже перші коментарі свідчать, що люди думають, що авто буде здано/передано як мінімум в оренду приватникам).

Для більшості, якщо в інформації не написано буквально (хто їздитиме і використовуватиме), підпис КП «Звягельсервіс» нічого не говорить через ноту недовіри до влади, яка нині чітко простежується в оцінці її роботи громадою.

Якщо коротко, то напишіть чітко, що автомобіль не здаватимуть в оренду ніколи! Тому що потрібно розвивати комунальне підприємство, щоб воно було конкурентоспроможним.

А загалом за таке вкладення коштів — повага! Ще б сміттєві урни — по місту, і був би майже комплексний підхід до вирішення питання», — йшлося в іншому коментарі.

Відповідь надав начальник управління житлово-комунального господарства та екології міської ради Олег Годун.

«Сміттєвоз перебуватиме на балансі КП «Звягельсервіс». Буде використовуватися для обслуговування місць загального користування, кладовищ, житлового фонду (що обслуговується комунальним підприємством), частини сіл Звягельської громади, юридичних та фізичних осіб, що уклали договори з КП «Звягельсервіс», — зазначив начальник комунального управління.

Підготував Олег БРЮХАНОВ
Фото міської ради