«Золото їде додому»,

«Золото їде додому»,

— написав у Фейсбуці тренер з вільної боротьби Юра Мірзабекян, коли на чемпіонаті Європи в Іспанії звягелянка Ірина Бондар стала чемпіонкою Європи U20.

«Вітаємо спортсменку та увесь тренерський штаб! Пишаємося!» — привітала з перемогою Асоціація спортивної боротьби України.

Змагання, в яких Україна в командному заліку стала першою, проходили з 26 по 30 червня в Іспанії, у місті Сант’яго-де-Компостела.

«Наші спортсменки зібрали рекордну кількість медалей! Вісім із десяти! — йдеться на сайті Асоціації спортивної боротьби України. — Дякуємо Збройним Силам України на захисті нашої землі, завдяки яким молоді спортсмени мають можливість тренуватися і гідно представляти країну на світовій арені! Слава Україні!»

Назвали й прізвища переможниць: Ірина Бондар, Марія Єфремова, Аліна Філіпович, Манола Скобельська, Вікторія Слободенюк, Ірина Заблоцька, Юлія Плахнюк, Марія Зенкіна.

3-го липня титуловану спортсменку від імені громади привітала влада. Окрім чемпіонки Ірини Бондар, вітання зі здобуттям золотої медалі на чемпіонаті Європи приймав її перший тренер Анатолій Ясиневич.

«Маємо за честь вітати вас із тренером із високим результатом у спортивній кар’єрі, — сказав міський голова Микола Боровець. — Дякуємо за те, що прославляєш Україну, Житомирщину та нашу Звягельську громаду на спортивних аренах Європи та світу. Бажаємо підкорення нових вершин та здобуття омріяної олімпійської медалі

Сьогодні досягнення українських спортсменів — це важлива підтримка бойового духу українців. Завдання громади — підтримувати талановитих спортсменів. Зокрема, Ірина Бондар є стипендіаткою міського голови за досягнення у спорті. Фінансове стимулювання кращих спортсменів здійснюється за кошти місцевого бюджету.

Нагадаємо, що раніше борчиня вже стала чемпіонкою Європи U23 з вільної боротьби, а у складі національної збірної команди України виборола золото Кубка Світу з вільної боротьби.

\"«Золото

Підготувала Юлія КЛИМЧУК