«Леся» відкриває  нове виробництво в Житомирі. З партнерами з Данії виготовлятимуть якісну європейську білизну

«Леся» відкриває нове виробництво в Житомирі. З партнерами з Данії виготовлятимуть якісну європейську білизну

Війна не змогла зашкодити керівництву фабрики «Леся» в розвитку, адже боротися і йти вперед за найважчих обставин — властивість сильних. Рік тому на фабриці відкрили нову дільницю з пошиття трикотажних виробів.

Виробнича лінія стартувала з потужністю 25 нових робочих місць, тепер їх — понад півсотні. Загалом на «Лесі» сьогодні працюють близько півтисячі співробітників, а невдовзі компанія збирається забезпечити роботою декілька сотень швачок в обласному центрі — у Житомирі.




Створити ще одне чисельне підприємство — це було амбітною метою керівництва «Лесі». Мета стала реальністю завдяки співпраці компанії з «Dilling».

Виробник із Данії давно відомий у світі. Уже понад сотню років шиє якісний трикотажний одяг та білизну для жінок, чоловіків та дітей. Співпраця започаткувала нову сторінку в історії одного з найбільших звягельських підприємств.

\"«Леся» Компанія «Леся» — найбільший місцевий роботодавець. Тут завжди раді запропонувати роботу тим, хто її потребує.

Нагадаємо, з 2017-го року фабрика «Леся» є лідером швейної галузі України. Колектив отримав визнання закордонних партнерів, що підтверджено міжнародними сертифікатами. Одяг компанії нині експортують у 50 країн світу. Фабрика, заснована у 1965 році, із типового радянського виробництва перетворилася на сучасне підприємство.

\"«Леся»

Уже багато років партнером «Лесі» є відомий німецький бренд «Brax». У співпраці з ним швейна фабрика шиє брюки, використовуючи тканини європейського походження, а великий обсяг продукції йде на експорт. За час спільної роботи компанія «Леся» здобула в Європі імідж якісного виробника одягу.

Новий партнер — данська компанія «Dilling» теж динамічно розвивається. Її продукт має попит у країнах Західної Європи, а в найближчих планах — вихід на ринок США та Канади. До того ж, виробник розширює свої кордони в Україні, бачить тут потенціал, прагне підтримати нашу економіку та забезпечити українців роботою та якісним одягом.

\"«Леся» Данська компанія «Dilling», відома у світі якісним трикотажем для всієї родини, — новий партнер звягельської фабрики «Леся».

У середині 2022-го року «Dilling» розпочав виробництво в Україні в партнерстві з «Лесею». Прагнули розширити виробничі потужності в Європі ще до повномасштабного вторгнення, бо «Леся» є визнаним швейним виробником, відомим відмінними навичками працівників у роботі з текстилем. Російське повномасштабне вторгнення, закономірно, похитнуло бізнесові плани.

— Коли в Україні почалася велика війна, закордонні партнери з обережністю поставилися до співпраці з нами, але професійна робота захисників України змогла розвіяти всі сумніви. Саме завдяки ЗСУ наш колектив має змогу засвідчувати професіоналізм, а наші партнери приємно вражені, як ми навіть у важкий час дбаємо про розвиток і перспективу, — каже власник підприємства Микола Сиченко.

На фабриці партнерів у Литві представники «Лесі» вивчали сучасні виробничі процеси, якісні європейські тканини і нові тенденції у роботі. Цікаво, що данські партнери працюють лише з природними матеріалами та використовують виключно чисті барвники, а більшість продукції фарбується та обробляється на іншій їхній фабриці в Данії.

\"«Леся»

Бренд «Dilling» є дружнім до екології і відомий своєю продукцією з бавовни та органічної вовни мериноса. Виробам з тонких та м’яких натуральних волокон віддають перевагу споживачі в багатьох країнах.

Увесь асортимент продукції партнера реалізується через Інтернет-магазини, переважно в країни західної Європи. У найближчих планах — вийти на ринки Сполучених Штатів Америки та Канади.

У зв’язку з динамічним розвитком, «Dilling» збільшує обсяги виробництва, а фабрика «Леся» у зв’язку з цим набирає на роботу швачок.

\"«Леся»

Ось чому невдовзі компанії відкриють спільне виробництво в Житомирі. Натуральний одяг та білизна європейської якості відтепер у більшому обсязі вироблятимуться в Україні.

І основа цього — довіра іноземного виробника до партнера зі Звягеля.

Юлія КЛИМЧУК