25 незвичайних готелів  в усіх куточках світу

25 незвичайних готелів в усіх куточках світу

Багато готелів обіцяють гостям неповторний відпочинок та унікальну гостинність, але більшість з них насправді є звичайними, а іноді нудними мережевими закладами. Проте іноді хочеться чогось незвичайного. Для туристів з оригінальним смаком існують літаки, поїзди, крижані печери та інші об’єкти, перетворені в готелі.

 




 

Dasparkhotel (Оттенсхайм, Австрія) — готель у каналізаційних трубах


25 незвичайних готелів  в усіх куточках світу

Гостей селять в комфортабельні номери зі старих труб. Тут є двоспальне ліжко, камера схову, електрика і вентиляційний отвір, що нагадує мансардне вікно. Хороша звукоізоляція забезпечується за рахунок бетону, що поглинає вуличні звуки.

Величезним плюсом екстремального відпочинку власники називають відсутність фіксованої плати, постояльці залишають будь-яку оплату. Готель — некомерційний проєкт, покликаний розширити уявлення про гостинність.
 

Hotel de Vrouwe van Stavoren (Нідерланди) — винний готель


25 незвичайних готелів  в усіх куточках світу

Голландці обіграли анекдот про те, як п’яничка випив вино з бочки, а потім у ній же й заснув. Саме велетенські бочки вони перетворили у готельні номери.
Знаходиться готель на березі озера Ейсселмер в містечку Ставорен. Тут є звичайні номери (також стилізовані під бочки), і є й 4 номери, які розташовуються в бочках, де раніше зберігалося французьке вино Божоле.

Об’єм кожної такої бочки — 14500 літрів, у ній поміщається не лише спальня з двома ліжками, а й санвузол, невелика вітальня з телевізором. Висота номера достатня, щоб доросла людина могла стати в повний зріст. «Винні» номери об’єднує невелика тераса, звідки можна милуватися рибальськими човниками і туристичними яхтами.
 

Book and Bed (Токіо, Японія) — хостел для фанатів читання


25 незвичайних готелів  в усіх куточках світу

У цьому 30-місному хостелі гості сплять у маленьких нішах, замаскованих під полички книжкової бібліотеки. Спальні місця обладнано персональними лампами та розетками. Тут можна читати до знемоги, а прокинувшись вранці, знову взятися до читання. У хостелі є книги японською і англійською мовами. Якщо відвідувачі не мають змоги лишитися на ніч чи на кілька днів, але їм цікаво, як виглядає книжковий рай, то вони мають можливість зупинятися в загальних залах для читання в денний час.
 

Icehotel (Юккасарар, Швеція) — крижаний готель


Щорічно цей готель із вражаючими різьбленнями на льоду будується заново, на сезон.

Кожен номер виконаний у сніжно-крижаному інтер’єрі, температура підтримується -5 градусів. Щоб гості не змерзли, у гардеробі запропоновані теплі речі: куртки, плащі, черевики тощо. Адміністрація рекомендує відвідувачам крижаного замку використовувати термобілизну. Для того, щоб відпочити в такому готелі та побачити північне сяйво, знадобиться оформити візу до Швеції.

Спати пропонують у спальних мішках, що витримують кліматичні умови крайньої півночі. За пробудження, кожному гостю буде запропонована чашка зігріваючого і бадьорого брусничного соку. Серед різноманітних послуг Ice Hotel Sweden пропонує помилуватися вночі північним сяйвом. Передбачено можливість погодинної оренди номера для тих, хто не впевнений, чи хоче залишитися на всю ніч.
 

Quinta Real Zacatecas (Закатекас, Мексика) — готель на арені


Розкішний готель розташований у серці мальовничого колоніального міста Сакатекаса, поряд із відреставрованою ареною для бою биків XIX століття. Гостей запрошують зупинитися в елегантних номерах та поринути в історичну атмосферу. Чарівність XIX століття поєднана з найсучаснішими зручностями: є доступ до Інтернету, екскурсійне бюро та сучасний бізнес-центр на території.
 

Hotel Crane Faralda (Амстердам, Нідерланди) — готель у крані


25 незвичайних готелів  в усіх куточках світу

Три люкси цього готелю розміщені в колишньому промисловому крані. Один із номерів знаходиться в машинному відділенні. Номери «парять» на висоті 35-45 метрів, а з вікон дворівневих апартаментів відкривається чудовий краєвид на центр міста та порт Амстердама. У кожному номері є гостьова зона, ванна кімната на першому рівні та спальня з ванною на другому.

На відкритому майданчику, на висоті 50 метрів над землею, виправдовуючи кількість зірок, архітектори встановили невеликий спа-басейн для найсміливіших постояльців, готових заради захоплюючого вигляду трохи померзнути на поривчастому вітрі. До незвичайного проєкту архітектори залучили компанію Villeroy & Boch, яка оснастила ексклюзивні апартаменти сантехнікою зі своїх останніх преміальних колекцій.
 

Treehotel (Хередес, Швеція) — готель на дереві


25 незвичайних готелів  в усіх куточках світу

Усі номери є «будиночками на дереві», розташованими на висоті від 4 до 6 метрів над землею і мають свої назви: «каюта», «дзеркальний куб», «гніздо», «синій конус», «НЛО». Кожен із них спроєктований архітекторами в індивідуальному стилі. Також тут є справжнісінька сауна, розташована на дереві.

Ідея створення такого готелю — эко-туризм вищого класу, що дозволяє комфортно відпочити на лоні природи від стресів великого міста. Готель відкритий круглий рік і, окрім відпочинку, пропонує всілякі види активності: велосипедні та піші прогулянки, верхову їзду, риболовлю і каякінг на річці.
 

Palacio de Sal (Уюні, Болівія) — готель із солі


У цьому готелі все з солі, включаючи більшу частину меблів. Готель розташований у районі соляних шахт і має назву «Палац солі». На будівництво «Паласио-де-Саль» витрачено понад мільйон соляних блоків, загальна вага яких 10 тисяч тонн. Будівельники скріплювали блоки між собою з допомогою розчину, який також містив в собі сіль. З харчової добавки зроблені не лише стіни, стеля та підлога, а й меблі, туалети. Гість має можливість посидіти, поспати та пообідати на солоних речах.

Повітря наповнено мінералами, які позитивно впливають на організм. Аби оздоровитися, сюди приїжджають люди, які хворіють на астму та мають алергії. Часто туристів просять не облизувати стіни та обережно поводитися з крихкими меблями.
 

Inntel Hotels Amsterdam Zaandam (Заандам, Нідерланди) — готель-конструктор


25 незвичайних готелів  в усіх куточках світу

Місто Заандам на північ від Амстердама стало місцем паломництва Instagram-користувачів через унікальний готель із традиційних голландських будиночків, розташованих один над одним. Готель неначе побудований з конструктора. Його висота складає 39 метрів і сягає 12 поверхів. Зліплений він із 70 маленьких сільських будиночків у традиційному голландському стилі. Фасади будиночків забарвлені в різні кольори: червоний, зелений, темно-зелений і синій. Завдяки такому поєднанню, будівля відрізняється від інших яскравою архітектурою, виглядає дуже барвисто і привабливо.
 

Hotel Costa Verde (Сан-Хосе, Коста-Ріка) — готель у Боїнг-727


25 незвичайних готелів  в усіх куточках світу

Старий Боїнг можна просто викинути на звалище, а можна використати з користю, що й було зроблено підприємцями Коста-Ріки.

Інтер’єр всередині створили з максимумом «люксовских фішок»: обробка з тукового дерева, ручне різьблення, купа електроніки, включно з кондиціонерами і телевізорами. З двокімнатного люксу відкривається вражаючий вид на тропічні ліси.

Зсередини готель виглядає не по «літаковому». Коли б не округлість стін і вид з вікна на дику природу, то можна було б подумати, що це — звичайний номер звичайного готелю. Але це ще не все — тут передбачене максимальне єднання з природою, адже відвідувачам набридатимуть численні гості у вигляді туканів, макак, лінивців, метеликів й інших представників фауни. Нудьгувати точно не доведеться.
 

SiloStay (Нова Зеландія) — готель у зерносховищі


25 незвичайних готелів  в усіх куточках світу

У цьому готелі туристи зупиняються всередині зерносховищ — отакі екологічні інновації у світі гостинності. Silostay надає помешкання, що складається з 9 номерів, оснащених Wi-Fi, телебаченням, ресторанами. Включає такі зручності, як парковка, патіо, бібліотека і сад. Піші прогулянки і їзда на велосипеді доступні на території чи поруч із готелем.
З готелю відкривається красивий вид на гори. Також готель пропонує швидкий доступ до навколишніх озер.
 

Skylodge Adventure Suites (Перу) — готель на скалах


25 незвичайних готелів  в усіх куточках світу

Цей заклад — точно не для слабкодухих. Скайлодж називають найекстремальнішим і найстрашнішим готелем у світі. Він входить до списків «місць, які обов’язково потрібно відвідати за своє життя». Туристам пропонують за допомогою альпіністського спорядження піднятися по бічній поверхні Андского узбережжя в Священній долині та заночувати в прозорій капсулі прямо на скелі.

Заснути в скляній капсулі під зоряним небом і прокинутися від перших променів сонця, що сходять над Священною долиною в Перу, мріють тисячі туристів. У трьох капсулах може розміститися щонайбільше 12 осіб. Кожна має по 4 спальних місця: одне двоспальне ліжко та два одномісні. Бронювати місця в Skylodge потрібно за півроку до поїздки або навіть раніше, якщо подорож планується у «гарячий» сезон із травня по вересень.
 

Dog Bark Park Inn (Айдахо, США) — для фанатів собак


25 незвичайних готелів  в усіх куточках світу

Фанати породи бігль зараз мають обімліти, бо у США є готель саме для них. Він побудований у формі двох собак породи бігль — великої та маленької. Належить готель подружній парі, а прославився не тільки незвичайною формою, але й своєю майстернею, в якій виготовляють макети собак із дерева.

Номери в готелі складаються з двох поверхів. У них можна розмістити до 4-х чоловік. У кімнатах є бібліотека, ліжко, два розкладних дивани, ванна, мікрохвильова піч, маленький холодильник.

Господарі незвичайного готелю пишаються унікальним меню, що складається зі страв за рецептами, що зберігаються в сімейному архіві.
 

Підготувала Юлія КЛИМЧУК