На місці ринку «Авангард» планується багатоповерхівка

На місці ринку «Авангард» планується багатоповерхівка

Швидкими темпами триває демонтаж торговельного павільйону ринку «Авангард». Роботи розпочалися минулого тижня. Як буде використана звільнена земельна ділянка по вулиці Івана Мамайчука — із цим питанням газета «Звягель» звернулася до начальниці управління містобудування, архітектури та земельних відносин Звягельської міської ради Наталії Демяненко.

 




На місці ринку «Авангард» (тепер уже колишнього) планується спорудження багатоповерхового житлового будинку, — пояснила Наталія Демяненко. Із цією метою на сесії міської ради змінено цільове призначення земельної ділянки — для будівництва багатоквартирного житлового будинку. Проте містобудівні умови ще не видавалися. Розробляється документація, подані передпроєктні пропозиції. Орієнтовно на наступній сесії міської ради ця документація буде затверджена. І вже в наступному році забудовник зможе розпочинати роботи.

Детальний план забудови центральної частини Звягеля передбачає будівництво багатоповерхових будинків заввишки до 30 метрів. Тобто, допускається будівництво дев’ятиповерхівки. Якщо ж перший поверх (перші поверхи) буде відведений під комерційну нерухомість, то житлових може бути 7-8.
 

Довгобуд на «Авангарді» убезпечать від доступу сторонніх


На місці ринку «Авангард» планується багатоповерхівка Орендаря зобов’язали убезпечити будмайданчик від доступу сторонніх осіб.

Щодо довгобуду на території стадіону «Авангард», де також останнім часом мала місце будівельна активність, тут цільове призначення земельної ділянки — під будівництво спортивно-готельного комплексу. Право власності на незавершене будівництво закріплене за орендарем. Він не змінився, це — ТОВ «Ремакс».

— Поки що вони не зверталися до міської ради з приводу отримання містобудівних умов і обмежень. Але, коли продовжували договір оренди земельної ділянки, то орендаря зобов’язали огородити об’єкт незавершеного будівництва та убезпечити його від доступу сторонніх осіб, — зазначила Наталія Демяненко.

Вона додала, що за висновками експертизи, проведеної спеціалізованою організацією з Тернополя, споруда визнана непридатною для подальшого будівництва.
 

Навпроти медколеджу теж запланована багатоповерхівка


Земельна ділянка навпроти медичного коледжу, на розі вулиці Івана Мамайчука і бульвару Бориса Шарварка, знаходиться у приватній власності, — пояснила начальниця управління містобудування, архітектури та земельних відносин міської ради. Її нинішній власник свого часу придбав приватний будинок разом із земельною ділянкою. Там заплановано багатоповерхове житлове будівництво. Власник ділянки брав містобудівні умови, займався проєктом, проте це було ще до повномасштабного вторгнення, і, можливо, саме це завадило розпочати активні будівельні роботи.

На місці ринку «Авангард» планується багатоповерхівка
 

Міська рада продала права оренди ще на три ділянки під будинки


На офіційній сторінці Звягельської міської ради у Фейсбуці опублікували інформацію про результати земельних торгів із продажу права оренди на земельні ділянки для будівництва та обслуговування багатоквартирних житлових будинків у Звягелі.

«Оскільки ринок вторинного житла майже вичерпав свій ресурс та, враховуючи дефіцит житлового фонду на території м. Звягель, керівництво громади та депутати міської ради ініціювали підготовку земельних ділянок для нового будівництва багатоквартирних житлових будинків із метою продажу права оренди на земельних торгах. Міська рада прийняла рішення від 20.07.2023 р. №935 «Про проведення земельних торгів у формі аукціону в м. Звягель». Згідно з умовами рішення міської ради, земельні ділянки передаються в оренду строком на два роки, в цей термін переможець земельних торгів зобов’язаний розпочати будівництво багатоквартирного житлового будинку.

Управління містобудування, архітектури та земельних відносин підготувало матеріали та провело земельні торги з продажу права оренди на земельні ділянки для будівництва та обслуговування багатоквартирних житлових будинків у м. Звягель.

За результатами земельних торгів продано право оренди на:

— земельну ділянку площею 0,6450 га за адресою: м. Звягель, вул. Відродження, 7/111, переможець торгів — ТОВ «Вінниця будінвест»;

— земельну ділянку площею 0,7808 га за адресою: м. Звягель, вул. Морська, 26, переможець торгів — ПП «Меблева фабрика «Мірт»;

— земельну ділянку площею 0,4300 га за адресою: м. Звягель, вул. Гоголя, 4-В, переможець торгів — обслуговуючий кооператив «ЖБК «Комфортний».

Додатково інформуємо, що на земельні торги у формі аукціону для продажу права оренди планується земельна ділянка на вул. Природна, 3, площею 0,9500 га, для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку», — йдеться в повідомленні управління містобудування, архітектури та земельних відносин міської ради. За додатковою інформацією звертатися до управління містобудування, архітектури та земельних відносин міської ради, тел.: 38 (093) 064-50-34.
 

Олег БРЮХАНОВ
Фото автора