У Звягелі відбудеться літературна  зустріч зі столичними письменницями

У Звягелі відбудеться літературна зустріч зі столичними письменницями

14 лютого у Звягель завітають письменниці Олена Гусейнова (Київ) і Оля Русіна (Київ) та поспілкуються з читачами в межах проєкту Українського ПЕН «Мереживо. Літературні читання в містечках України». Модераторка заходів — Марія Титаренко (Львів). Проєкт реалізується за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».  

 

Зустріч відбудеться 14 лютого, о 16:00, у Відкритому просторі «Idea Hub. Територія успіху» за адресою: пл. Лесі Українки, 9.

Оля Русіна — письменниця, журналістка, перекладачка. Авторка книжок для дітей та підлітків: «Сестричка», «Мія і місячне затемнення», «34 сонячні дні та один похмурий», «Абрикоси зацвітають уночі» та ін. Учасниця антології сучасної прози від Vogue Ukraine, стипендистка репортажної програми Rozstaje. Номінантка премій «Книга року ВВС», «Еспресо — вибір читачів», переможниця «ТОП Барабуки» у 2022 і 2023 роках. Членкиня Українського ПЕН, працює на Громадському радіо та на Суспільному мовленні.

Олена Гусейнова — радіоведуча, радіопродюсерка, письменниця. Авторка 2 поетичних книжок: «Відкритий райдер» (2012) та «Супергерої» (2016). Пише малу прозу та есеїстику. Працює на Радіо Культура (Суспільне), головна редакторка редакції літературних програм та радіотеатру. Отримала премію Івана Франка (спільно з Мирославом Лаюком) у номінації «За кращий твір у радіомовній сфері» за радіодок «Леся Українка: 30 радіоісторій». Від 26 лютого 2022 року працювала радіоведучою в цілодобовому інформаційному марафоні на Українському радіо (Суспільне). 

Марія Титаренко — письменниця, журналістка, лекторка. Засновниця Магістерської програми з медіакомунікацій Українського католицького університету (УКУ). Викладає в УКУ теорію комунікацій, творчопис, сторітелінг, драматургію науки, есеїстику, художній репортаж, публічний виступ та ін. Авторка книжок «Комунікація від нуля. Есеї для Мані» та «Не музи, а м’язи. 50 вправ із творчопису».