У Звягелі засудили водія, який хотів "відкупитися" від поліцейських

У Звягелі засудили водія, який хотів "відкупитися" від поліцейських

13 вересня 2023 року по вул. Промисловій в м. Звягелі працівниками поліції було зупинено порушника, який не мав права керування транспортним засобом та керував автомобілем без чинного договору обов’язкового страхування. Під час оформлення службовими особами адміністративних матеріалів та винесення постанови про накладення адміністративного стягнення чоловік з метою ухилення від адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху поклав 100 доларів на підлокітник у салоні службового автомобіля поліцейських. 

Умисні дії, які виразилися у закінченому замаху на надання службовій особі неправомірної вигоди за невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує будь-які дії з використанням наданої їй влади, кваліфіковано відповідно до ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 369 КК України.

Суд призначив містянину покарання у виді 100 неоподатковуваних мінімумів громадян, що становить 17 000 гривень. Крім того, суд ухвалив застосувати конфіскацію до грошової купюри номіналом 100 доларів США та обернути її в дохід держави.

За матеріалами пресслужби 
Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області