Відбулася партнерська зустріч щодо підтримки місцевою  владою можливості створення «Родинного Хабу» у Звягелі

Відбулася партнерська зустріч щодо підтримки місцевою владою можливості створення «Родинного Хабу» у Звягелі

11 квітня до Звягеля завітали представники донорської організації «Peace Winds JAPAN».

До участі в зустрічі з командою «ЕЛЕОС-Україна», а саме: головою організації Сергієм Дмитрієвим і керівницею напрямку протидії насильству щодо жінок Тетяною Івановою та представниками японського фонду «Peace Winds JAPAN» долучилися міський голова Микола Боровець, секретар міської ради Оксана Гвозденко, заступниця міського голови Наталія Борис, голова районної ради Артур Загривий, начальниця управління соціального захисту населення Лілія Хрущ, начальник управління культури та туризму Олександр Широкопояс, начальниця відділу по роботі з ветеранами УСЗН Алла Виговська.

Організація «ЕЛЕОС-Україна» з 2014 року реалізує гуманітарні, освітні, культурні проєкти із захисту прав люди-ни. На сьогодні має 5 прихистків для жінок, котрі постраждали від насильства та війни, гуманітарний Хаб у місті Дніпро та Херсоні та Жіночий Хаб психосоціальної підтримки (Денний центр) у місті Чернігів. У фокусі діяльності громадської організації — психосоціальна підтримка уразливих категорій населення.

У ході зустрічі обговорили важливість та актуальність відкриття Родинного Хабу в Звягелі і побували в Туристичному центрі, щоб оглянути стан приміщень та прибудинкової території, які потребують капітального ремонту для створення доступного безбар’єрного простору.

Відбулася партнерська зустріч щодо підтримки місцевою  владою можливості створення «Родинного Хабу» у Звягелі

В умовах сьогодення уразливі категорії/цивільне населення — жінки та жінки з дітьми, які постраждали від війни, ВПО, жінки, які постраждали від насильства та знаходяться у складних життєвих обставинах через гуманітарну кризу в Україні, що пов’язана з війною, батьки загиблих військових, діти, які травмовані війною, — потребують підтримки. Згідно з концепцією «Родинного Хабу», ініціативна група планує також забезпечувати психоемоційну підтримку ветеранів/ветеранок через проведення груп самопідтримки, забезпечити психоемоційне розвантаження для спеціалістів «першої відповіді міста», що першими реагують на важкі воєнні виклики, — медики, вчителі, інші працівники бюджетних установ.

Наразі відкриття Родинного Хабу в Звягельській громаді є надзвичайно важливим, оскільки є величезна потреба у наданні таких послуг серед найуразливіших категорій населення. Створення такого простору в Звягелі стане місцем зустрічей, проведення заходів, а також інструментом для комунікації та реінтеграції ветеранів та ветеранок, членів сімей, їх психоемоційного відновлення.

Щиро сподіваємося на подальші плідні партнерські стосунки на благо жителів громади.

Відділ інформації міської ради