УЧНІ, СТУДЕНТИ, ВІЙСЬКОВІ — НА СТАРТ, УВАГА, МАРШ!

УЧНІ, СТУДЕНТИ, ВІЙСЬКОВІ — НА СТАРТ, УВАГА, МАРШ!

Тривають заходи у рамках місячника оборонно-масової роботи, що проводиться Новоград-Волинською районно-міською організацією Товариства сприяння обороні України з нагоди 64-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. 24 квітня на території автошколи ТСОУ було проведено щорічне військово-спортивне свято, учасниками якого стали учні та студенти міських і районних навчальних закладів, а також військовослужбовці чотирьох військових частин Новоград-Волинського гарнізону.
Під час урочистої лінійки з привітальними словами до молоді звернулися представники міської й районної влади, військові та ветерани, організатори змагань. Програма спортивного свята передбачала змагання з різних спортивних дисциплін. Особливе місце відводилося, так званому, воєнізованому кросу, що включав біг на дві тисячі метрів, метання гранати та стрільбу з пневматичної зброї.
Воєнізований крос чимось схожий на біатлон, проте адаптований до умов теплої пори року. Біг на дистанції учасник чергує з виконанням інших спортивних вправ. Краще за всіх із цим непростим завданням впорався учень колегіуму Дмитро Попов. Слідом за ним фінішували М.Хоменко (учень Чижівської школи) та А.Веселик (студент промислово-економічного технікуму). У командному заліку з воєнізованого кросу на перше місце вийшла збірна школи з села Чижівки (керівник команди К.М.Вознюк). Компанію у трійці призерів чижівцям склали команди колегіуму (керівник О.О.Іванов) та промислово-економічного технікуму (керівник М.Р.Глушенко).
Крім цього, проводилися змагання з бігу на 100 метрів, підтягування, метання гранати та перетягування канату. Кращих визначали як в особистому, так і в командному заліках. Причому, команди військових змагалися за окремим заліком.
У підсумку загальнокомандну перемогу відсвяткувала школа села Чижівки. На другому місці розташувалася команда міської ЗОШ №3 (керівник А.О.Дорошенко). Трійку призерів замкнув промислово-економічний технікум.
Серед команд військовослужбовців у лідери за результатами виконання спортивних вправ вибився 12-ий інженерний полк (в/ч А3814). Друге місце посіла команда 30-ї окремої механізованої бригади, третє – команда окремого батальйону радіаційного, хімічного та біологічного захисту.
Для переможців і призерів організатори військово-спортивного свята підготували медалі та солодкі подарунки.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА