11 СЕРПНЯ БЛАЖЕННIШИЙ МИТРОПОЛИТ ВОЛОДИМИР ОЧОЛИВ УРОЧИСТОСТI З НАГОДИ 45-РIЧЧЯ З ДНЯ НАРОДЖЕННЯ АРХIЄПИСКОПА ЖИТОМИРСЬКОГО I НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКОГО ГУРIЯ ТА 15-РIЧЧЯ СЛУЖIННЯ У АРХIЄРЕЙСЬКОМУ САНI

З нагоди свята Блаженніший Митрополит Володимир очолив Божественну літургію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі міста Житомира.
Його Блаженству співслужили: митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній, архієпископи: Костромський і Галичський Олександр, Сарненський і Полісський Анатолій, Львівський і Галицький Августин, Житомирський і Новоград-Волинський Гурій, Вінницький і Могилів-Подільський Симеон, Вишгородський Павло, єпископи: Переяслав-Хмельницький Олександр, Васильківський Пантелеймон, Городницький Олександр.
Наприкінці богослужіння Митрополит Володимир привітав керуючого Житомирською єпархією архієпископа Гурія з ювілеями, побажавши міцного здоров’я, спасіння і допомоги Господньої у керуванні єпархією, та нагородив його орденом святого апостола Іоанна Богослова ІІ-ступеня. Також на згадку про спільну молитву Архіпастир подарував ювіляру образ Почаївської ікони Пресвятої Богородиці.
Своєю чергою архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Гурій подякував Предстоятелю за візит на Житомирщину та слова привітань і попросив первосвятительських молитв за себе та свою паству.
Настоятель кафедрального собору, протоієрей Стефан Пиріг, вітаючи Владику Гурія, подарував йому від духовенства і боголюбивих вірян Житомирської єпархії архієрейську панагію.
Привітали ювіляра також і представники влади регіону, зокрема, міські голови Житомира та Новограда-Волинського, відповідно, Віра Шелудченко та Микола Боровець. Окрім цього, була зачитана вітальна грамота від Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко.
Максим СИДОРЕНКО