З НОВОГРАДА ДО БАРСЕЛОНИ — БЕЗ ПРОБЛЕМ

З НОВОГРАДА ДО БАРСЕЛОНИ — БЕЗ ПРОБЛЕМ

Багатьох жителів та гостей міста приваблює зовнішній вигляд відремонтованого автовокзалу. Дійсно — він став охайний, більш сучасний. Чи торкнулися всі ці зміни і обслуговування пасажирів? З цим питанням ми звернулися до заступника міського голови С.Ю.КОЛОТОВА:
— Хочу сказати, що питання реконструкції міських вокзалів давно стояло на порядку денному роботи виконавчого комітету міської ради. Ми розуміємо, що вокзал певною мірою є обличчям міста. Тому необхідність реконструкції вокзалів була передбачена в Програмі розвитку міського пасажирського транспорту та в Стратегічному плані розвитку міста.


Першими у вирішенні цього питання виявилися залізничники, і після завершення електрифікації ділянки залізниці Коростень-Новоград-Волинський-Шепетівка були вкладені значні кошти в реконструкцію вокзалу. Він став охайним, привабливим, сучасним. Благоустроєна і прилегла територія. У той же час, на жаль, залізничне керівництво (Південно-Західна залізниця і її Коростенська дирекція) чомусь не поспішає із призначенням зупинок для потягів, що проходять через станцію Новоград-Волинський, і майже не реагує на наші звернення протягом останніх трьох років. Кажуть, відсутній попит.
Але так не думає керівництво компанії ВАТ «Житомиравтотранс». Вони вклали немалі кошти у реконструкцію приміщення автовокзалу. Результат цієї роботи можна нині спостерігати. Ще планується зробити сучасне накриття над пасажирськими автобусними платформами. Привабливий стан автовокзалу, а також те, що ми знаходимося на міжнародній трасі Київ-Чоп, дозволило провести позитивні переговори з рядом транспортних фірм, які здійснюють міжнародні пасажирські перевезення. Тепер мешканці міста і району зможуть скористатися новою послугою, яка введена на нашому автовокзалі. Зокрема, придбати квитки на автобуси, які здійснюють рейси на міжнародних маршрутах.
Тобто, придбавши квиток в Новограді-Волинському, можна без пересадок доїхати до таких міст як Берлін, Дортмунд, Дюсельдорф, Магдебург, Кельн, Дрезден, Франкфурт на Майні, Барселона, Валенсія, Мадрид, Штутгарт, Варшава, Брест, Калінінград та інші. І попит є.
Крім позитивного впливу на імідж Новограда-Волинського, встановлення зупинки для міжнародних автобусів у місті робить поїздку для городян більш зручною. Якщо раніше за квитком потрібно було їхати в Житомир або Київ, а потім домовлятися, щоб автобус заїхав в місто і зупинився біля павільйону «Квіти», або в районі села Анета (на трасі), то тепер для більшості рейсів цього робити не потрібно. Зрештою, з іншими міжнародними перевізниками переговори тривають і все залежить від попиту на квитки за відповідними напрямками. Сподіваємося, що до зазначеного переліку міст невдовзі додадуться Лондон, Прага, Відень та інші.
Більш детальну інформацію з питань придбання квитків на міжнародні маршрути можна отримати в диспетчера автовокзалу за телефоном 5-20-66. Щиро хочемо побажати новоград-волинцям щасливих і захоплюючих подорожей.
Записала Лариса ГЕМБАРСЬКА