ТЕСТОДРОМ 33/2008

Відповідаючи на питання «Тестодрому», ви можете перевірити рівень своєї ерудиції. Для цього підсумуйте очки, які ви одержите за правильні відповіді.

  1. Яка тварина названа в честь відомого мандрівника Пржевальського? А. Кінь. Б. Корова. В. Коза. Г. Свиня.

  2. Прізвисько італійців. А. Сирники. Б. Гречаники. В. Макаронники. Г. Бульбаші.

  3. Озон є сполукою з трьох атомів ... А. Оксигену. Б. Нітрогену. В. Гідрогену. Г. Аргону.

  4. Кого мав на увазі персонаж Р. Карцева, коли говорив: «Вчора були по 3, але маленькі, а сьогодні по 5, але великі»? А. Апельсини. Б. Карасі. В. Раки. Г. Дівчата.

  5. Що винайшов Жак Ів Кусто? А. Батискаф. Б. Акваланг. В. Підводне телебачення. Г. Ласти.

  6. Який із гетьманів мав друге прізвище Конашевич? А. Павло Тетеря. Б. Петро Сагайдачний. В. Іван Брюховецький. Г. Данило Апостол.

  7. Сім’єю яких звірів є прайд? А. Левів. Б. Тигрів. В. Пантер. Г. Гепардів.

  8. Де піднімають прапор, що називається гюйсом? А. На кораблях ВМФ. Б. На пунктах збору новобранців. В. У тюрмах. Г. У зоопарках.

  9. Яку команду на цій Олімпіаді представляє у настільному тенісі Лей Коу? А. Китай. Б. Японію. В. Монголію. Г. Україну.

  10. Ці події справді мали місце в історії в різні роки, але тільки одна з них трапилася не 15 серпня. Яка саме? А. 1649 р. – козацьке військо Б.Хмельницького розбило поляків під Зборовом. Б. 1914 р. – офіційно відкрито Панамський канал. В. 1945 р. – Індонезія проголосила себе незалежною державою. Г. 1998 рік – день народження пошукової системи Google.


Відразу попереджаємо: не варто надто серйозно ставитися до результату тестування, але задуматися не завадить. Отже, за кожну правильну відповідь на запитання №1-3 нарахуйте собі по очку, за правильні відповіді на запитання №4-6 — по два очки і по три очки за кожну правильну відповідь на запитання №7-10.
0 очок — Безнадійний випадок.
1-7 очок – Є ще деякі надії.
8-14 очок – Людина середньої ерудиції.
15-20 очок – Досить ерудована людина.
21 очко – Ви – суперерудит.

СклавАнатолій КАМІНСЬКИЙ