«ЗАРАДИ МИРУ НА ЗЕМЛІ»

27 квітня, о 15 годині, у виставковій залі Творчо-виробничого центру дітей та юнацтва, за адресою: вулиця Радянська, 19, відбудеться відкриття міської виставки «Заради миру на Землі», що присвячена 65-річчю Великої Перемоги у Великій Вітчизняній війні.
Все далі йдуть від нас воєнні роки. Але щораз, приходячи до Вічного вогню, запаленого в пам’ять про Невідомого солдата, ми думаємо про тих, хто залишився там, на полях боїв, про тих, хто віддав своє життя в обмін на перемогу в цій страшній війні. Кожному солдатові на ній відміряний свій шлях. І в кожного минулого — свої фронтові дороги, що, незважаючи на те, що пройшло стільки років, змогла зберегти його солдатська пам’ять.
Ми не бачили війни, але ми знаємо про неї. Ми повинні знати, якою ціною було завойоване щастя. Солдати гинули, прекрасно розуміючи, що вони віддають свої життя в ім’я свободи, в ім’я чистого неба і ясного сонця, в ім’я майбутнього покоління, в ім’я торжества справедливості .Так, вони робили подвиг. Вони вмирали, але не здавалися.
Саме тому в Творчо-виробничому центрі дітей та юнацтва відбудеться виставка, присвячена 65-річчю від Дня Перемоги над фашистами, над смертю…
На виставці у Творчо-виробничому центрі дітей та юнацтва представлені вироби технічного, декоративно-ужиткового та естетичного напрямків, створені дітьми з усіх шкіл міста. Чого там тільки немає: і техніка, і вироби з бісеру, дитяча іграшка, вишивка і орігамі, витинанки і різьблення по дереву — всього не перелічити. Експонати виконані настільки майстерно, що не віриться, що над ними працювали дитячі руки і фантазія.
У вільний від навчання час діти займаються у гуртках, що дає їм можливість не тільки самовиразитися, а й знайти своє покликання: багато хто з них потім стає професійним художником чи дизайнером, майстром декоративно-ужиткового мистецтва, інженером, конструктором тощо.
На цій експозиції молоде покоління, за яке багато солдатів віддало своє життя, представить своє бачення навколишнього світу, ті маленькі частинки нашого життя, якими ми маємо можливість милуватися тепер, у мирні часи.
Педагоги знають: дитина, котра власними руками зробила макет корабля чи глиняний глечик, чи інший виріб, не руйнуватиме те, що зроблене іншими.
Творчо-виробничий центр дітей та юнацтва запрошує всіх охочих відвідати виставку, що триватиме до кінця травня.
А.СМУЛЬКО, керівник гуртка ТВЦДЮ