АКТИВІСТИ КЛУБУ «НІКА» ТА ВИХОВАНЦІ НЕДІЛЬНИХ ШКІЛ СТАЛИ УЧАСНИКАМИ ГРИ «ЩО? ДЕ? КОЛИ?»

З благословення та фінансової підтримки намісника Свято-Троїцького собору, настоятеля церкви святих Царських мучеників і страстотерпців отця Валентина активісти молодіжного клубу активного покоління «NIKA» та учні недільних шкіл обох парафій взяли участь у другому турі гри «Що? Де? Коли?». Гру було проведено 25 квітня у Спасо-Преображенському кафедральному соборі Житомира. До участі було запрошено п’ять команд, серед яких — три житомирські, по одній — із Бердичева й Новограда-Волинського.
У грі діяли давно відомі всім правила й панував традиційний антураж: круглий стіл із секторами для запитань, «чорна скриня», запитання, пов’язані з предметами. Був і бліц та супербліц, коли на обдумування відповідей на запитання відводять лише по 20 секунд.
Запитання стосувалися біблійної тематики — на знання Ветхого і Нового Завітів, Закону Божого, історії церкви, життя святих. Словом, все, що православні вкладають у поняття «воцерковлення». Але запитання були складені з урахуванням того, що гра — це не екзамен, не перевірка факту знань Закону Божого. «Що? Де? Коли?» — це результат мислення, логіки, аналізу і висновків із отриманих знань про Бога.
На жаль, наша команда перемоги не здобула, проте гра дала змогу виявити прогалини у знаннях дітей. Тепер є над чим подумати і попрацювати. А переможцями стали господарі, за що й отримали в подарунок книги та поїздку до православних святинь міста Києва. Решта учасників отримали в нагороду настільні перекидні календарі та шоколадки.
Діти невдачею не засмучені, адже в цій грі не буває переможців і переможених. Переможцями стають усі, хто отримує нові знання Закону Божого.
Гра «Що? Де? Коли?» дала можливість виявити знання і ступінь розвитку дітей, ознайомитися з широким колом питань із церковного життя. Ми щиро вдячні отцю Валентину за організацію поїздки і надіємось, що спільними силами зможемо провести таку гру у нашому місті серед вихованців недільних шкіл.
Активісти молодіжного клубу активного покоління «NIKA»