ПОНАД ПІВСОТНІ ВІЗОЧКІВ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У АКЦІЇ «БАТЬКІВСТВО — ЦЕ МОДНО»

ПОНАД ПІВСОТНІ ВІЗОЧКІВ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У АКЦІЇ «БАТЬКІВСТВО — ЦЕ МОДНО»

Суперську ідею на День молоді втілив міський відділ сім’ї та молоді. Аби підтримати батьків із дітьми, у Новограді організували акцію — парад молодих мам із дитячими візочками. На подив організаторів, учасниками заходу, що 26 червня відбувся у нас вперше, стала велика кількість сімей — яскравим гуртом вони пройшли центральною вулицею міста: й себе «пропіарили», й на інших подивилися.
— В Україні вже полюбилися конкурси на кращі дитячі візочки, коли батьки змагаються в оригінальності. Ми ж ставили на меті інше — зробити не змагання між батьками, а соціальну акцію. А саме — привернути увагу молоді до відповідального батьківства, подякувати мамам і татам, котрі народжують дітей, створюючи гарні сім’ї, — розповіла начальник відділу сім’ї та молоді Алла Виговська.
Приз за оригінальність ­отримала молода сім’я ­щирих українців — як не замилуватися такими ­красунчиками!Стільки візочків наш Парк культури і відпочинку не бачив за усю свою попередню історію, за підрахунками організаторів — понад півсотні. Клоуни (представники благодійного фонду «АСЕТ») та клуб активного молодіжного покоління «Ніка», разом із учасниками параду, створили тут епіцентр вибухового позитиву: дарували повітряні кульки та подарунки, оздоб­лювали незвичайне дійство фокусами та жартами.
Усім, хто взяв участь у акції, було ким похвалитися: дві пари оченят у кожному візочку, наче демонстрація простого людського щастя, виблискували під сонечком і блакитним небом, даруючи нескінченний позитив усім, хто став свідком події. Сподіватимемося, що захід «приживеться» у Новограді й надалі здобуде широку підтримку не лише влади, а й меценатів. Адже діти — це наше майбутнє, тож його варто всебічно підтримати.
Юлія КЛИМЧУК
Фото Віктора ТИМОЩУКА

Марійка Гембарська розмірковує над пропозицією руки та серця від Матвійка Климчука